Emil Neia Lăcătuş: Spuneţi că sunteţi romi!

Liderul judeţean al Partidei Romilor „Pro-Europa”, Emil Neia Lăcătuş, a lansat un apel către toţi romii din Bistriţa-Năsăud de a –şi declara etnia la recensământul populaţiei care va avea loc în luna octombrie. „Ştiind cu ce probleme se confruntă romii în momentul când trebuie să-şi declare etnia, fac un apel către toată etnia noastră, către liderii din teritoriu: Spuneţi că sunteți romi, nu este nicio ruşine, nu este nicio umilinţă! Nimeni nu vă va da nimic în plus dacă veţi spune că sunteţi de altă etnie sau că aparţineți majorităţii. Fiţi romi!”, îi îndeamnă Neia Lăcătuş pe cei care îi reprezintă.

În judeţul nostru, din partea acestei etnii au fost delegaţi un număr de 20 recenzori, care se vor ocupa de recensământul populaţiei în tot atâtea zone cu comunităţi mari de romi. Astfel, în municipiul Bistriţa au fost nominalizaţi Mircea Moldovan şi Marcela Lăcătuş, în Năsăud - Ioan Radu Plaviuc, în Beclean – Daniel Stejar, iar în Sângeorz Băi - Ioana Iovan. În mediul rural, recenzorii din partea Partidei sunt la Budacu de Jos – Marcela Rad, Cetate – Ana Maria Lăcătuş, Tiha Bârgăului – Vasile Bucur, Lechinţa – Ovidiu Lăcătuş, Silivaşu de Câmpie – Ioana Căpâlnean, Dumitriţa – Izabella Ţuţură Iurman, Petru Rareş - Petru Ciurar, Rodna – Daniel Frunză, Teaca – Antonela Ciurean, Livezile – Ioana Ursz, Şieu Măgheruş - Marin Berchi, Mărişelu – Daniela Vasile, Zagra – Mircea Simion Moldovan.

La precedentul recensământ al populaţiei, în Bistriţa-Năsăud mai puţin de 12.000 persoane s-au declarat de etnie romă, în timp ce numărul real ar fi de peste 20.000, susţin liderii Partidei Romilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5