Numărul romilor din judeţ determină Partida să meargă pe liste separate

Datele recensământului vin să confirme justeţea deciziei organizaţiei judeţene a Partidei Romilor Pro-Europa de-a merge pe liste separate la alegerile locale din luna iunie a anului în curs, anunţă preşedintele bistriţean Emil Neia Lăcătuş. Potrivit acestuia, obiectivul formaţiunii este obţinerea unui număr de 20 de mandate de consilieri locali, a unui mandat de consilier municipal şi a două mandate de consilier judeţean.

“În urma analizelor cifrelor rezultate după recensământul populaţiei şi locuinţelor din România se poate constata un fapt cât se poate de îmbucurător pentru Partida Romilor Pro-Europa: în judeţul Bistriţa-Năsăud, etnia noastră a ajuns pe locul al doilea ca număr oficial. Conform documentelor puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană de Statistică, în prezent, în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt înregistraţi 12 165 de cetăţeni români de etnie romă”, precizează Neia Lăcătuş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Liderul romilor judeţeni menţionează nu poate decât să-şi exprime bucuria pentru numărul mare de romi, dar şi “tristeţea pentru că unitatea nu este tocmai punctul nostru forte”.

Altfel, în următorii ani, romii îşi propun să devină cea mai importantă etnie din judeţ, diferenţa dintre aceştia şi maghiari (14.773) fiind de 2608 persoane.

“Cu privire la numărul de cetăţeni români de etnie romă din diferite localităţi, cei mai mulţi sunt înregistraţi în municipiul Bistriţa, 1644, comuna Teaca, 1310 romi şi în comuna Lechinţa unde sunt înregistraţi 1056 de romi. Numărul mare de etnici romne dă speranţă că în doar câţiva ani vom ajunge cea mai numeroasă dar şi cea mai importantă etnie”, concluzioenază Emil Neia Lăcătuş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5