S-au redeschis terasele. Anuţa Motofelea vă aşteaptă la „Hanul Anuţei”

Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, la fel ca în toată ţara, s-au redeschis terasele, clienţii nelăsându-se aşteptaţi pentru că erau dornici, după mai bine de două luni de stare de urgenţă, să iasă cu prietenii la un suc. Terasele din Bistriţa respectă regulile impuse de autorităţi pentru a asigura securitatea clienţilor. Bistriţenii sunt aşteptaţi la terasele din centrul oraşului care ai început să revină la viaţă.
Anuţa Motofelea, împreună cu soţul, Paul Aruncutean, s-au pregătit pentru cei care vor veni la terasa „Hanului Anuţei”. Spre bucuria lor, oamenii vin zilnic, între orele 9.00-17.00, şi se bucură de bucate alese.
„Ne-am pregătit aşa cum se cuvine şi-i aşteptăm cu mare drag pe toţi cei care cunosc „Hanul Anuţei”, dar şi pe clienţii noi. Ne-am asigurat că se respectă toate regulile impuse de autorităţi, că reuşim să asigurăm condiţii de siguranţă clienţilor noştri. Zilnic, „Hanul Anuţei”, aşa cum v-a obişnuit, vă aşteaptă cu mâncăruri ca la mama acasă. Împreună cu soţul meu, Paul, şi cu colegii noştri, ne străduim să fim gazde bune şi să rămânem în topul preferinţelor dumneavoastră”, ne-a declarat Anuţa Motofelea.
Ordinul care stabileşte regulile pentru funcţionarea teraselor spune că la terasă un angajat al localului va conduce clienții la masă şi va face un triaj observaţional. Asta înseamnă că personalul terasei va trebui să detecteze eventuale simptome respiratorii vizibile, caz în care clienții vor fi rugați să părăsească incinta. La masă pot sta cel mult patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 m între ei. Excepţie vor face cazurile în care românii vor merge la terasă cu membrii familiei, persoane cu care locuiesc în aceeaşi casă. La final, recomandarea este să plătească cu cardul. Totodată, clienții nu vor putea muta meniuri, solniţe, oliviere şi alte obiecte de la o masă la alta, acestea urmând să fie dezinfectate imediat după plecarea clienţilor de la masă. Între mese trebuie să existe o distanţă de minimum 2 m. Personalul care serveşte va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi folosite şi la pregătirea mesei. În plus, personalul terasei va pune la dispoziţia clienților geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrare, cât şi la toalete, urmând să îi informeze despre modul în care se utilizează, dar şi despre regulile de igienă şi de distanţare fizică. De altfel, toate spaţiile/suprafeţele unde au acces clienţii vor trebui curăţate şi dezinfectate cu substanţe biocide avizate, la fel şi ustensilele utilizate în timpul mesei. Deschiderea teraselor, a plajelor şi eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere la deplasarea în afara localităţii sunt câteva dintre principalele măsuri de relaxare, aplicabile de la 1 iunie. Autorităţile estimează că la 15 iunie s-ar putea redeschide şi restaurantele sau sălile de fitness. Tot la jumătatea lunii iunie ar putea fi eliminată obligația de a purta mască în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun, măsură valabilă, la acest moment, până pe 16 iunie, când urmează să se încheie starea de alertă pe teritoriul României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5