La Şcoala Generală din Salva

S-a derulat săptămâna “COMENIUS”

Şcolile şi elevii lor participă la diverse proiecte educaţionale internaţionale şi naţionale prin diferite conferinţe video şi sesiuni de chat, filme şi publicaţii, creează lucrări de artă, fac schimb de informaţii despre şcolile, localităţile sau ţările lor, descoperind varietatea culturală şi perisagistică a Europei.

O astfel de campanie de informare a publicului despre reuşitele obţinute în proiectele e-Twinning şi parteneriatele şcolare “Comenius” care s-a derulat în săptămâna Comenius, a coincis cu “Anul european al Creativităţii şi Inovării”, a căror activităţi, în cea mai mare parte, s-au axat pe aspectele creative şi inovatoare ale partenerilor Comenius ce au fost prezentate la cursurile şi seminariile de formare adresate cadrelor didactice din Europa.

Astfel, în perioada 15-19 mai, Şcoala Generală “Tiberiu Morariu” Salva - care este implicată atât în proiecte e-Twinning cât şi în proiecte “Comenius” - va fi reprezentată de educatoarea Vasilica Găzdac la seminarul organizat la Varşovia - Polonia. Se aşteaptă noi parteneriate de colaborare europeană.

Cadrele didactice de la Şcoala Generală “Tiberiu Morariu” - director prof. Ioan Morariu, şi coordonatorul de proiecte şi programe educative - Veronica Cristuş - au iniţiat în săptămâna “Comenius” acţiuni de diseminare şi informare precum: organizarea sălii Comenius unde au fost expuse postere cu imagini din cadrul proiectelor, pliante, broşuri informative, lucrări ale elevilor, poezii dedicate pionierului metodelor educaţionale moderne - cehul John Amos Comenius - de la a cărui naştere s-au împlinit 447 de ani pe 28 martie anul acesta.

Profesorul Veronica Cristuş - beneficiară a burselor de formare desfăşurate la Exford şi Malta, coordonatorul de proiecte şi programe educative - a invitat cadrele didactice din alte şcoli, interesate să aplice pentru burse “Comenius” şi care doresc informaţii pentru accesarea lor, să viziteze expoziţia de materiale tematice, să participe la discuţii sau mese rotunde cu cadrele didactice ale şcolii din Salva.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5