Felicitări! Prof. Vasilica Găzdac, de la Salva, doctor în Psihologie și Științe ale Educației
Vineri, 27 septembrie 2024, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat „Dezvoltarea abilităților STEAM la preșcolari prin aplicații în proiectele Etwinning/Erasmus+” elaborată de Vasilica Augusta Găzdac, educatoare la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva. Conducătorul științific al tezei a fost Prof. univ. dr. Mușata Dacia BOCOȘ. Președinte de comisie a fost Conf. univ. dr. Gianina Cătălina Clavac-Prodan, Universitatea Babeș Bolyai, extensia Reșița, iar referenții: Conf. univ. dr. Laura Ciolan, Universitatea București, Conf. univ. dr. Ioana Todor, Universitatea 1 Decembrie 1918, Alba Iulia, conf. univ. dr. Lavinia Nițulescu, Universitatea Babeș Bolyai, extensia Reșița.
La ședința publică, au fost prezenți: inspector școlar pentru proiecte educaționale, profesor dr. Doina Macarie de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, prof. Romana Fetti, directorul Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” Salva, director adjunct de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, prof. drd. Emeșe Cîmpean, colegă în cadrul școlii doctorale, alături de alți colegi și profesori din școală și din județ.
Doina Macarie a precizat că teza de doctorat fructifică din plin prioritățile și obiectivele programului Erasmus+ și se constituie ca un real instrument pentru dezvoltarea de competențe științifice în rândul elevilor, atât de utile în zilele noastre.
Romana Fetti a menționat contribuția importantă a prof. Vasilica Găzdac din cadrul consiliului de administrație și al comisiilor din școală.
Vasilica Găzdac este metodist pentru învățământul preșcolar, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, ambasador Erasmus, ambasador Etwinning, profesor Merito. A obținut prima bursă Comenius din județ (2009), a implementat primul proiect Comenius pentru învățământul preșcolar din județ (2010), primul proiect Comenius îmbinarea muncii eTwinning și Erasmus+. A contribuit la câștigarea statutului de Școală Europeană, titlul obținut pentru prima dată de unitatea de învățământ, în 2013, reconfirmat în 2019, apoi, în 2024, ca urmare a evaluării efectuate de către inspectorii școlari pentru proiecte educaționale, membri în comisia națională din cadrul Ministerului Educației. De asemenea, a contribuit la obținerea titlului de Școală eTwinning, în anul 2019, premiul al II-lea, la categoria Schimbări climatice, Premiile Naționale eTwinning și alte distincții, care o încadrează în categoria profesorilor de elită pe care îi are județul nostru şi colaborator apropiat al ziarului nostru. Felicitări!
Citiţi şi:
- Eveniment unic la Beclean: Mitropolitul Andrei, universitari şi peste 300 de profesori la Conferinţa Internaţională Educaţie, religie, familie în societatea contemporană
- Simpozion la UBB
- Doina Macarie, doctor „Magna cum laude” în filologie! O teză cât trei doctorate!
- Felicitări! Pr. lect. dr. Liviu Vidican-Manci, spermezanul cu două doctorate în Teologie! Directorul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, doctor în Omiletică-Catehetică şi Istoria Bisericii Universale!
- Vrednic este! Beclenarul Adrian Podaru, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, o nouă promovare pe drumul universitar
Comentarii
O doamna minunata!
Adaugă comentariu nou