S-A PUS TEMELIA UNUI NOU SCHIMB PEDAGOGIC

- COLEGIUL NAŢIONAL “LIVIU REBREANU” ŞI CELTIS-GYMNASIUM SCHWEINFURT -

În perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c., un grup de 15 elevi de liceu ai secţiei germane din cadrul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa, însoţiţi de profesorii Marianne Arcălean (prof. de limba germană) şi Ioan Arcălean (prof. de geografie), au întreprins o vizită în oraşul bavarez Schweinfurt (Germania), iniţiind astfel un nou schimb pedagogic pe termen lung, având ca model parteneriatul cu Städtisches Gymnasium Herzogenrath, ce durează de 13 ani.

Noua şcoală-partener, Celtis-Gymnasium Schweinfurt, a fost gazda elevilor bistriţeni timp de o săptămână, tinerii noştri reuşind astfel să se familiarizeze atât cu modul de predare şi sistemul de învăţământ specific „Land“-ului Bayern, prezentat pe scurt de directorul instituţiei, dl. Rainer Herzing, cât şi cu stilul de viaţă occidental.

Excursiile tematice coordonate de prof. Martin Krebs în locaţii de referinţă pentru cultura europeană şi mondială, precum Würzburg (cu reşedinţa fostului episcop devenită azi muzeu) şi Frankfurt a.M. (centru financiar european, cu casa memorială ce aminteşte de renumitul scriitor J.W. von Goethe), au fost deosebit de apreciate atât de elevii români, cât şi de colegii lor germani.

Un moment aparte l-a constituit vizitarea sediului Prefecturii.

Aici, prefectul Harald Leitherer a vorbit elevilor despre istoricul, structura şi atribuţiile instituţiei pe care o coordonează de peste 16 ani.

Acest prim schimb de experienţă cu liceul din Schweinfurt poate fi considerat un real succes, deţinând astfel toate premisele necesare în vederea constituirii unui nou schimb pedagogic pe termen lung între secţia germană a C.N. „Liviu Rebreanu“ Bistriţa şi o altă şcoală din Germania, elevii germani urmând să ne viziteze în primăvara anului 2009.

Pe această cale dorim să mulţumim în mod deosebit d-lui Tudor Ispravă pentru calitatea serviciilor prestate în această perioadă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5