La Josenii Bârgăului,

S-a recepţionat traseul reţelelor de canalizare

Pentru a aduce, cât mai aproape, condiţiile de la sate cu cele de la oraş, în data de 24.04.2009, SC “Aquabis” SA Bistriţa a făcut verificarea traseului reţelelor de canalizare în Josenii Bârgăului, care face parte din programul “Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare”, aparţinând Măsurii ISPA. Directorul SC “Aquabis” SA Bistriţa, ing. Ioan Şandru, a făcut un scurt expozeu, venind cu date precise atât tehnice cât şi de impact social, privind alimentarea cu apă şi sistemul de canalizare ultramodern realizat în Josenii Bârgăului de către “Hidroconstrucţia” SA Cluj, beneficiar fiind “Aquabis” Bistriţa. A precizat că toate materialele încorporate în acest sistem sunt de o calitate excelentă, cu tuburi fabricate de “Teraplast” Bistriţa, care rezistă la un trafic greu şi au ca termen de garanţie 50 de ani. Căminele şi capacele sunt fabricate din materiale speciale care nu se pot “împrumuta” de către cetăţeni fiind personalizate cu inscripţia “Aquabis” şi dintr-un material special. Lungimea reţelelor realizate în cadrul proiectului este foarte mare, astfel că această verificare în teren a traseului conductelor de canalizare realizate pe străzile Cosuţa, cu o lungime de 82 m, având un diametru de 250 mm; De Sub Coastă, cu lungimea de 411 m, având un diametru de 250 mm; Cooperativei, cu o lungime de 328 m, cu acelaşi diametru; Pop, cu o lungime de 191 m, cu acelaşi diametru; Pop 1, cu o lungime de 33 m, cu acelaşi diametru şi str. Mistricilor, cu o lungime de 252 m, având acelaşi diametru de 250 mm, a fost făcută minuţios şi profesionist.

Recepţia definitivă a tuturor lucrărilor se va face la sfârşitul anului 2009, când aceste reţele vor fi puse în funcţiune. De asemenea, au fost instalaţi şi hidranţi, conform normelor din proiect, iar directorul Ioan Şandru a fost mulţumit de calitatea lucrărilor, fiind beneficiar, au fost şi unele situaţii care au impus lămurirea cetăţenilor spre urbanizare, care au refuzat să fie instalate conducte de canalizare pe drumuri (cu precădere în Bistriţa), motivând că este un drum privat.

În scurta conferinţă de presă, organizată de către directorul “Aguabis”, acesta a precizat că reţelele vor fi funcţionale, într-un scurt timp, iar cetăţenii din zonele în care aceste lucrări se desfăşoară ca să beneficieze, la final, de aceste utilităţi trebuie să-şi realizeze proiectele tehnice pentru ca să poată face conectarea la aceste reţele. După întocmirea proiectelor tehnice se va încheia un contract cu “Aquabis” pe baza căruia se va face furnizarea apei potabile şi preluarea apelor uzate.

Este o măsură şi o iniţiativă deosebită, care duce la urbanizarea comunei Josenii Bârgăului, iar Primăria, cât şi Consiliul Local, se pot mândri cu asemenea lucrări, executantul a fost la înălţime, beneficiarul fiind activ, pretenţios, dar mulţumit, ceea ce, putem trage concluzia că normalitatea, educaţia civică şi spiritul de înnoire sunt la ele acasă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5