Sabin Ilieşi este noul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice B-N

Sabin Ilieşi s-a răzgândit în ultimul moment, nu mai vrea să fie prefect. Nominalizarea lui Ilieşi pentru funcţia de prefect al judeţului era susţinută de oameni grei din Biroul Permanent Judeţean al PD-L. Cu toate acestea, prim-vicepreşedintele PD-L a cerut un răgaz de şapte zile pentru a lua o decizie. Şi, Sabin Ilieşi s-a decis: „Nu voi accepta funcţia de prefect. Vreau să-i mulţumesc PD-L şi lui Ioan Oltean pentru funcţia de prefect. Este o onoare, mai ales că, nominalizarea mea nu a a fost uşoară, pentru că dacă partidul nu obţinea un al doilea post de secretar de stat, era şi numele lui Ioan Andreica în joc. Probabil, am dezamăgit prin decizia mea, dar aceasta este opţiunea mea în acest moment”, a declarat Sabin Ilieşi în cadrul conferinţei de presă de ieri.

Ioan Oltean, un „ochi plânge”, un „ochi râde”

„Am avut şi eu o discuţie cu Sabin şi am avut două dorinţe. Una, de accepta , şi una de a nu accepta. De a nu accepta, pentru că e nevoie ca Sabin Ilieşi să rămână în plan politic. Pierderea funcţiei de vicepreşedinte ducea la pierderea unui pion politic”, a precizat preşedintele PD-L B-N Ioan Oltean.

Liviu Rusu: „Sincer regret că al meu coleg Sabin Ilieşi are o altă opţiune”

Renunţarea lui Sabin Ilieşi la postul de prefect l-a „întristat” şi pe Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a precizat că regretă sincere opţiunea lui Sabin Ilieşi, dar: „Vom fi colegi la nivelul Consiliu Judeţean – Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Mi-ar fi plăcut ca Sabin să fie noul prefect, însă opţiunea lui primează înaintea părerilor şi dorinţelor noastre. Indiferent cine va fi persoana desemnată, se va bucura de sprijinul şi colaborarea mea”, a completat Liviu Rusu.

Funcţia de director la Finanţe nu este compatibilă cu funcţia pe care Sabin Ilieşi o deţine în PD-L, şi anume cea de prim-vicepreşedinte. Ilieşi a precizat că încă nu s-a decis dacă va rămâne un simplu membru de partid sau va recurge la suspendarea funcţiei de vicepreşedinte pe perioada în care se va dedica managementului economic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5