Ordonanţa lui Boc lasă urme şi asupra nominalizărilor PD-L

Sabin Ilieşi şi Doris Moldovan, obligaţi să dea din nou concurs

Aproximativ 2000 de persoane vor fi înlocuite de vineri din funcţiile de director şi director adjunct ca urmare a aplicării ordonanţei privind serviciile deconcentrate. Actul cu care liderii coaliţiei se laudă că va servi la uşurarea aplicării programului guvernamental la nivel naţional nu a fost supus nici unei dezbaterii publice a societăţii civile înainte de adoptare.

Toţi şefii serviciilor deconcentrate numiţi de fosta guvernare liberal-udemeristă vor fi demişi, printre aceştia numărându-se inspectori şcolari şi sanitari veterinari, directori de la Garda Financiară şi de la ANAF. Persoanele în cauză vor trebui să elibereze birourile în maximum 30 de zile, cât va dura preavizul impus de Codul Muncii pentru funcţiile de conducere.

Sub masca performanţei manageriale, a restrângerii cheltuielilor bugetare şi a interesului public, democrat-liberalii şi social-democraţi aflaţi la putere au obţinut instrumentele necesare pentru debarcarea liberalilor şi udemeriştilor din aceste funcţii. Printre serviciile deconcertate se numără Direcţiile de Sănătate Publică, Casele de Asigurări şi Sănătate Publică, Direcţiile pentru Cultură, Culte, Patrimoniu Cultural, Comisariatele pentru Protecţia Consumatorului, Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri.

Nu au scăpat de ordonanţa Guvernului Boc, nici Sabin Ilieşi, directorul Finanţelor Publice B-N şi Doris Moldovan, director executiv AJOFM, care vor fi nevoiţi să dea din nou concurs pentru ocuparea acestor funcţii.

„Prin noua ordonanţă, şefii deconcentratelor îşi încetează activitatea în termen de 32 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial şi, tot în termen de 32 de zile, vor fi numiţi alţi şefi. Această ordonanţă înlătură condiţiile de vechime şi desfiinţează toate numirile, inclusiv cele ale lui Sabin Ilieşi ( directorul Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud) şi Doris Moldovan (director executiv AJOFM B-N). Cei doi vor fi nevoiţi să o ia de la capăt şi să participe la toate procedurile de angajare”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean.

De asemenea, Oltean a precizat că prin această ordonanţă, guvernul Boc îşi doreşte ca această stare conflictuală să înceteze.

„Ordonanţa aduce unele măsuri care vor contribui la îmbunătăţirea administraţiei locale şi îşi doreşte să înlăture stările conflictuale care se produc între şefii serviciilor deconcentrate”, a mai spus deputatul PD-L Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5