Şaizeci de fotografii cu valoare istorică şi documentară, în albumul monografic “O istorie a satului Nepos în imagini’’

Șaizeci de fotografii cu valoare istorică și documentară vor fi publicate într-un album monografic numit “O istorie a satului Nepos în imagini”. Sunt fotografii pe care le-am cules de la familiile din satul Nepos, fotografii care se referă la familiile, locurile, tradițiile, obiceiurile, militarii care au activat în cele două războaie mondiale, originari din satul Nepos.

Ele au fost publicate de mine alături de alte fotografii în mediul online pe site-ul  https://vararea.wordpress.com, constituindu-se astfel într-o monografie în 12 capitole în imagini a satului Nepos, site care face parte din proiectul Primăriei Feldru privind dezvoltarea traseelor turistice care a fost dezvoltat prin bunăvoința conducerii noastre locale în urmă cu câțiva ani în urmă.

Publicarea acestui album monografic este o dovadă de respect și prețuire față de părinții Vărării, față de istoria și spiritualitatea satului Nepos, o carte de vizită care vorbește despre omenia și sufletul frumos al vărărenilor.

Doresc ca acest album monografic  să se regăsească în toate instituțiile de cultură din județul nostru și din țară pentru a promova comuna noastră în plan cultural și spiritual.

Mulțumesc Consiliului Local al Primăriei Feldru, domnului primar Grigore Țiolan și domnului viceprimar Beșuți Toader pentru susținerea acestui demers ! Rog pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească omenia!

Cu mulțumire,

 

Preot Rus Vasile,

Parohia Ortodoxă Nepos

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5