Salariile bugetarilor, majorate cu 10 procente. Deputatul Doina Pană: Creşterea economică permite

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 319 voturi "pentru", 7 abţineri şi doar un vot "împotrivă", OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, în urma unui amendament al PSD.

Ordonanţa fusese adoptată de Senat, iar în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor a fost adoptat şi un amendament al PSD prin care salariile tuturor bugetarilor care nu au beneficiat în cursul anului de majorări urmează să fie mărite cu 10%. În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.

„În Camera Deputaţilor, s-a făcut încă o dată dreptate: a fost aprobată ordonanţa Guvernului Ponta (OUG 35/2015) pentru mărirea salariilor cu 25% în întregul sistemul sanitar, inclusiv pentru cei care lucreaza în sistemul de asistenţa socială. În plus, deoarece creşterea economică o permite, s-a votat şi creşterea cu 10% a salariilor din întreg sistemul bugetar, începând cu 1 decembrie 2015.
Chiar şi dupa ce a plecat, Guvernul Ponta, susţinut de Parlament, produce efecte pozitive pentru români”
, susţine deputatul Doina Pană.

Comentarii

11/11/15 16:52
George Carp

S-a discutat public, înainte de a se vota, impactul asupra bugetului de stat? Nu s-a discutat, totul s-a făcut pe ascuns. Care sunt resursele financiare? Doamna Doina Pană, sunteţi ... cu populismul şi pontismul dv. deşucheat! PSD şi PNL cumpără voturile oamenilor reduşi, cu asemenea mizerii! N-au înţeles nimic de la ieşirea pe uşa din dos, de pe scena politică, a doctorului Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5