Salvarea unei fetițe, cu elicoperul SMURD, din Poienița cu narcise

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orei 14.00, dispeceratul I.S.U. - S.A.J. Bistrița - Năsăud a fost informat de către jandarmii montani Rodna, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că o fetiță în vârstă de 11 ani a suferit o fractură de femur.
Aceasta se afla în zona Poienița cu narcise din Valea Vinului, alături de un grup organizat format din peste 20 de elevi din localitatea Sângeorz - Băi. La un moment dat, fetița s-a dezechilibrat și a căzut cca. 10 m într-o zona accidentată, cu înclinație mare.
Au fost alertate echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sîngeorz - Băi și Salvamont Bistrița - Năsăud însă, din cauza drumului de acces greu accesibil, s-a hotărât solicitarea intervenției elicoperului SMURD. Un echipaj al jandarmilor montani Rodna, care îi însoțea pe copii, a putut oferi coordonatele GPS ale unei locații din apropiere, astfel s-a putut face solicitatea intervenției unui elicopter SMURD, fiind cel mai rapid mod prin care un echipaj medical putea să ajungă la victimă.
Elicopterul a aterizat în condiții de siguranță, echipajul medical a stabilizat victima și a transportat-o de urgență la o clinică de specialitate din municipiul Târgu - Mureș.

Compartimentul Informare si Relații Publice al I.S.U. „Bistrița”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5