Sancţiuni de până la 5.000 de lei pentru nedepunerea formularului 205

Contribuabilii care nu transmit Fiscului, până la data de 30 iunie, ,,Declaraţia informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiar de venit” riscă sancţiuni între 500 şi 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt între 1.000 şi 5.000 de lei.

Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venit care au avut obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursa în anul 2009.

Potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Ministerului Finanţelor, declaraţia trebuie completată şi depusă pentru impozitele reţinute la sursă aferente veniturilor din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile, veniturilor din dividende, câştigurilor din transferul titlurilor de valoare cu impunere finală, veniturilor din lichidare, din premii şi jocuri de noroc, din pensii, din activităţi agricole.

De asemenea, declaraţia trebuie completată şi depusă şi pentru veniturile din asigurări, câştigurile primite de la firmele de asigurare, sumele plătite de către organizatori persoanelor care însoţesc elevii la concursuri şi alte manifestări şcolare, indemnizaţiile acordate membrilor birourilor electorale, statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar pentru executarea atribuţiilor privind desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, parlamentare şi locale. Contribuabilii trebuie să depună câte o declaraţie informativă pentru fiecare categorie de venit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5