Şapte cazuri noi, în judeţ! 711 persoane confirmate în Bistriţa-Năsăud

La nivelul judeţului nostru, sunt 711 persoane confirmate cu noul coronavirus, în creştere cu 7 cazuri. Cu 2.48 cazuri la mia de locuitori, suntem pe locul 8 la nivel naţional, după acest indicator. 

Din total, sunt 528 persoane vindecate, 15 persoane externate la cerere şi  63 decese. Practic, avem 105 cazuri active, dintre care 57 sunt în spital. Ceilalţi fie nu s-au internat, fie sunt deja vindecaţi, dar nu mai există o evidenţă a lor.

Luni, în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în afară de persoanele care au solicitat testare cu plată, au fost 167 de persoane testate. Dintre acestea, 146 au avut rezultat negativ, 11 cu rezultat incert şi 10 cu rezultat pozitiv. Foarte probabil, din cei cu rezultat pozitiv, au existat şi situaţii de retestare a unor pacienţi internaţi. Va mai dura o vreme până când se vor suprapune toate CNP-urile şi în judeţ, şi la nivel naţional, şi vom avea o situaţie clară şi mai ales corectă.  

***
 Până în prezent, 47 cadre medicale (doisprezece medici, 35 asistenți) și 17 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.
Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați.
48 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, opt au fost declarate vindecate.
Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Două au fost declarate vindecate.
O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
Cinci persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5