Şapte şahişti bistriţeni s-au calificat în finala Campionatului Naţional de la Olăneşti

La Cluj-Napoca s-a încheiat una dintre seriile semifinale ale Campionatului naţional individual de şah seniori, ediţia 2018. Celelalte serii semifinale s-au desfăşurat la Bucureşti, Brăila, Iaşi şi Timişoara. Miza competiţiei a fost calificarea la Finala naţională care va avea loc în luna mai, în staţiunea Olăneşti, unde vor juca şi şahiştii profesionişti calificaţi direct în finalî. Din seria de la Cluj s-au calificat primii 13 clasaţi şi cei la egalitate de puncte cu locul 13, competiţia aliniind la start 73 de jucători.

„Jucătorii legitimaţi la Şah Club Bistriţa au avut o evoluţie excelentă, dacă în anii trecuţi clubul bistriţean a avut maximum 2 jucători calificaţi în finală, anul acesta nu mai putin de 7 sahişti bistriţeni au obţinut calificarea în finala de la Olăneşti”, ne-a declarat maestrul FIDE, Paul Rusan.

De altfel, maestrul FIDE, Paul Rusan, care era favoritul numărul 4 la startul competiţiei, s-a clasat pe locul 3 cu 6,5 puncte din cele 9 runde disputate în sistem elveţian. Ceilalti şahişti bistriţeni calificaţi în finală sunt Balint Gyorgy, Chima Radu şi Maier Marius (toţi cu 6 puncte), Rauca Horaţiu, Bălan Briana şi Zogorean Petru (toţi cu 5,5 puncte). La competie a participat şi juniorul Sandor Denis, tânără speranţă a şahului bistriţean, care a ocupat locul 3 în clasamentul pe secţiuni la băieţi sub 12 ani.

„Un bilanţ excelent pentru singurul club de şah din judeţ, afiliat la Federaţia Română de şah. Să vedem dacă vom găsi sprijin financiar pentru participarea la finala din luna mai, de la Olăneşti. Succes la finală!”, a mai transmis maestru FIDE, Paul-Cristian Rusan.

 

Comentarii

15/02/18 18:04
Toma Alin

FELICITARI!!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5