Paul Rusan, la Openul Internaţional al României la Şah: Am satisfacţia unei victorii împotriva unui mare maestru profesionist

Sala Apulum a Hotelului Transilvania din Alba Iulia a găzduit  în perioada 20-27 noiembrie 2017  unul dintre cele mai importante evenimente şahiste organizate în acest an în România. Aflat la a doua ediţie, Openul Internaţional al României la şah, organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba a adus şi în acest an în Alba Iulia şahişti de mare valoare din România şi străinătate.

Turneul a fost unul foarte puternic, aliniind la start 22 de jucători din 7 țări, dintre care 6 mari maeștri, 4 maeștri internaționali și 6 maeștri FIDE.

Competiția a fost câştigată de marele maestru Andrei Istrățescu, multiplu campion național și unul dintre cei mai buni jucători români din toate timpurile, cu 7 puncte. Pe locul 2 s-a clasat marele maestru Vladislav Nevednichy cu 7 puncte, cei doi fiind departajați de coeficienți. Podiumul a fost incheiat de marele maestru Alexei Fedorov (Belarus) cu 6 puncte.

Din Bistrița a participat la acest turneu select maestrul FIDE, Paul Rusan. Bistrițeanul a realizat 3,5 puncte, reușind 2 partide de excepție împotriva marelui maestru Vadim Shishkin și maestrului internațional Ihor Nester, ambii jucători profesioniști din Ucraina.

“A fost o experiență extraordinară pentru mine prezența la acest turneu, într-o companie selectă. Rămân cu satisfacția unei victorii frumoase împotriva unui mare maestru profesionist după 7 ani de la anterioara ispravă împotriva unui mare maestru. Voi reveni mai determinat la ediția aniversară din anul 2018, care se va desfășura sub numele ”Openul Internațional România 100””, declară Paul Rusan. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5