Sărbătoare duhovnicească la Archiud. Părintele Vasile Blaga a săvârşit Sf. Liturghie, în prag de pensionare

Ioan Păcurar

Sărbătoare de excepţie la Archiud. Duminică, 1 septembrie, a fost ultima slujire a preotului Vasile Gavril Blaga la Sf. Biserică din localitate. Iată că încet-încet au trecut 40 ani şi 8 luni de la instalare ca un vis frumos.

A fost prezent şi protopopul Alexandru Vidican de la Bistriţa şi un grup de preoţi din parohiile vecine. Biserica a fost neîncăpătoare pentru că fiecare a dorit să participe la slujba de rămas bun, a fost o atmosferă încărcată de emoţii, iar pe faţa fiecăruia puteai vedea multe lacrimi. Dacă dăm timpul înapoi şi ne gândim câte slujbe a făcut la acelaşi altar, câţi copii a botezat, câţi tineri a cununat şi pe câţi i-a condus pe ultimul drum.

A fost un exemplu pentru toţi cei din jur atât ca preot, dar mai ales ca om. În prag de pensionare, noi toţi care l-am cunoscut, îi dorim multă sănătate, bucurii alături de cei dragi. Părinte, vă aşteptăm să reveniţi acasă ori de câte ori aveţi ocazia. Dacă pensia va fi relativ mică, să vă rugaţi la Bunul Dumnezeu să fie lungă. Să ne întâlnim cu bine oricând şi oriunde. Doamne ajută.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5