Fotbalul bârgăuan

Sărbătoare fotbalistică la Prundu Bârgăului

Miercuri după amiază, de Sărbătoarea Sfintei Maria, pe Arena Bârgău s-a desfăşurat o adevărată sărbătoare fotbalistică, bine organizată şi realizată de către cei care slujesc şi iubesc sportul rege, atât în Ţara Bârgaielor căt şi la Bistriţa.
Clubul Heniu Prundu Bârgăului şi-a prezentat echipa sa de fotbal, din Liga a IV-a, printr-o înfruntare amicală, de excepţie, cu Gloria Bistriţa din Liga a I-a.
Beneficiară de o vreme potrivită pentru sport, complexa reuniune fotbalistică, desfăşurată pe moderna Arena Bârgău, s-a deschis prin grupele de copii 2001, urmate de echipele de old-boys de la Heniu Prundu Bârgăului şi Gloria Bistriţa.
Evident că s-au luat la întrecere formaţiuni cu forţe inegale, dar entuziasmul şi devotamentul acestora au demonstrat, prin prestaţia depusă, că fotbalul poate să fie de calitate, elegant şi spectaculos, mult apreciat de spectatorii bârgăuani, în faţa cărora au evoluat, pentru prima dată la Prundu Bârgăului, cinci fotbalişti de culoare, jucători în glorioasa echipă cu sportivi de primă elită. S-au înfruntat copiii, maturii şi actualii reprezentanţi ai fotbalului, care au demonstrat frumuseţea sportului rege, indiferent de rezultatul înscris pe tabela de marcaj. Gloria a cîştigat cu 3-1 la echipa de copii, 4-0 la old-boys, respectiv cu 5-0, la echipele titulare, prin golurile marcate de Zahiri, Ţârcă, Năstase, Daniel Stan şi Trestinicu.
Veteranii celor două echipe au pus în joc următoarii înaintaşi ai fotbalului, mult aplaudaţi de public. Heniu: Ştehuţă - Sălăgean, Sas, Molnar, Petruse, Ruscău, Sedat, Hasnăş, Axente, D. Pop, Cerceja, Bălan, Penciu, Svoboda, Vasile Pop, Uşeriu.
Gloria: Marius Pop - Roman, Hurloi, Gabi Cârstea, Voica, Zegrean, Sebi Moga, Butuza, Ionele, Adi Florea, C. Farcaş, Sergiu Gabor, G. Rus.
Echipele actuale au fost reprezentate prin următorii jucători: Heniu: Avram - Nap, Precup, Diudea, Conon, Marc, Bugnar, Rogna, Sighiartău, S. Rus, V. Ruscău. Au mai jucat: Ştehuţ, Cira, Muscar, Blaji, G. Ruscău, Anton, Bâla, Nalaţi, Mateşan.
Gloria: Oghinciuc - Zahiri, Feher, Trestenicu, Ţârcă, Tudose, Bamba, Năstase, D. Stan, Reano, Keita. Au mai evoluat: Bota, Traşcă, Peica, Berry, Dionji.
Omniprezent la Prundu Bârgăului, atât la spectacolul de la Căminul Cultural, cât şi la regalul de fotbal de pe Arena Bârgău, a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, pasionat fotbalist, însoţit de consilierul judeţean Cristian Parasca. Adânc impresionat de jocul prestat, preşedintele şi-a exprimat, uşor nostalgic pasiunea pentru fotbal, dar şi mulţumit de realizările sportive de la Arena Bârgău şi Gloria Bistriţa.

Heniu în primele două etape ale Ligii a IV-a
Încă din prima etapă, Heniu Prundu Bârgăului s-a avântat în forţă, câştigând în deplasare, cu scorul de 8-0, în faţa echipei Real Buduş.
În cea de a doua etapă, la Prundu Bârgăului, Heniu a câştigat cu 3-1 în faţa echipei din Telciu, prin Rogna, care a deschis scorul în minutul 15, apoi Sighiartău, care a realizat 2-0 şi Muscar, în ultimul minut, care aduce al treilea gol, după ce oaspeţii au redus diferenţa în minutul 80. Astfel Heniu se consolidează pe primul loc.
Clasamentul după primele două etape:
1. Heniu Pr. Bârgăului 2 2 0 0 11-1 6
2-3. Progresul Năsăud 2 2 0 0 6-1 6
Inter Monariu 2 2 0 0 6-1 6
4. Hebe Sg. Băi 2 2 0 0 6-3 6
5. Viitorul Lechinţa 2 2 0 0 6-4 6
6. Silvicultorul Maieru 2 1 1 0 2-1 4
7-8 Viticola Dumitra 2 1 0 1 5-5 3
Victoria Uriu 2 1 0 1 5-5 3
9. EF Telciu 2 0 1 1 2-4 1
10. Unirea Ciceu G. 2 0 0 2 4-6 0
11. Atletico Monor 2 0 0 2 2-4 0
12. U Şirioara 2 0 0 2 3-6 0
13. Voinţa Cetate 2 0 0 2 0-7 0
14. Real Buduş 2 0 0 2 3-13 0
În etapa următoare Heniu Prundu Bârgăului va juca în deplasare cu echipa din Monor. Le dorim succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5