Sărbătoare la Cercul Militar de Ziua Armatei Române

Pentru a marca marea sărbătoare a Armatei Române, 25 octombrie, ZIUA ARMATEI – Cercul Militar a organizat o sesiune de comunicări şi un spectacol pentru personalul unităţilor din garnizoana Bistriţa.

În sala mare plină ochi, au ţinut comunicări colonelul în retragere Vasile Văcar, membru al Cercului de Istorie Virtus Romana Rediviva, distinsul profesor Simion Lupşan, vicepreşedinte al aceluiaşi cerc de istorie Virtus Romana Rediviva de la casa armatei, colonelul în retragere Ioan Birişiu, preşedintele organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a veteranilor de război şi comandantul Garnizoanei Bistriţa, colonelul Ioan Manci . Spectacolul a fost susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa sub bagheta căpitanului Dan Dumitru Stângaciu cu marşuri ostăşeşti dragi militarilor dar şi cu melodii din repertoriul internaţional. Piesa de rezistenţă a recitalului a fost Suita Transilvană compusă de plutonierul adjutant în rezervă Alexandru D. Biriş, compozitor apreciat, fost, odinioară, membru al muzicii militare a garnizoanei Bistriţa.

În cadrul manifestării gândită de şeful Cercului Militar, col. (rez) Florentin Archiudean au recitat poezii de Ion Loteanu, Ştefan Şofronovici şi Radu Gyr -Paula Lechinţan, Lucia Adriana Mihoc şi Alexandra Iuga. Grupul vocal Doiniţa coordonat de Cornelia Ardelean Archiudean a cântat cu acompaniamentul clarinetului maestrului Lupu Vespazian melodii apreciate de militari. Spectacolul a fost încheiat de recitalul excepţional al Corneliei Ardelean Archiudean .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5