Sărbătoare la Diug

foto arhiva

De Sfanta Marie Mare, la Dumbravita intr-o atmosfera duhovniceasca a avut loc intalnirea fiilor satului, care in fiecare an la aceasta data isi aduc aminte de locurile natale. Anul acesta nu a fost doar traditie la Diug, ci si randuiala bisericeasca deoarece prin grija părintelui Nicu Claudiu Herinean si binecuvantarea Parintelui Arhiepiscop si Mitropolit Andrei s-a praznuit hramul Altarului de vara.
Sarbatoarea satului a inceput cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie savarsita de la ora 10 in Altarul de vara de un sobor de preoti: preot paroh Nicu Claudiu Herinean, pr Moldovan Florentin - Perisor, pr. Hiticas Maftei - Borleasa, pr. Motogna Vasile - Halmasau si pr. Plaian Doru- Sita care a si tinut cuvantul de invatatura ce ne indemna la precinstirea Maicii Domnului si la incredera in ajutorul ei in aceasta lume tulburata. Raspunsurile la
‎ Sfanta Liturgie au fost date de corul parohiei, imbracat in straie traditionale. De asemenea multi tineri au imbracat costumul popular lucru care ne bucura pt ca traditia si portul nu sunt uitate ci sunt duse mai departe. "Fie ca Maica Domnului sa primeasca ofranda adusa prin slujbele savarsite incepand din 1 August si care au culminat cu sarbatorirea Adormirii ei, iar Bunul sau Fiu, Domnul Iisus Hristos sa primeasca mijlocirea facuta pt noi pacatosii" spune părintele Nicu Claudiu Herinean .
Nu lasa Maicuta sa pierim pe cale
Caci noi suntem fii lacrimilor tale

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5