Sărbătoare la Milaş. Mitropolitul Andrei, cetățean de onoare, părintele Vladimir Clem a primit rangul de iconom stavrofor, iar primarul Iosif Gabor - ordinul „Sfântul Pahomie ". Părintele Darius Gavriloaie, hirotonit pentru Suplai

sursa Radio Renaşterea

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul a fost serbat în mod deosebit joi, 7 ianuarie 2015, în parohia bistrițeană Milaș, unde Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat în mijlocul comunității parohiale și pentru a binecuvânta lucrările de renovare efectuate la biserică și casa parohială, dar și pentru a sfinți noua capelă mortuară, înălțată în apropierea locașului de cult.
Cu prilejul vizitei, Ierarhul le-a vorbit localnicilor despre viața Sfântului Ioan Botezătorul, binecuvântându-i și urându-le un an prosper pe toate planurile, în special pe cel duhovnicesc. Părintele Darius Gavriloaie a fost hirotonit pe seama Parohiei Suplai, Năsăud.
La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului l-a ridicat pe părintele paroh, Vladimir Clem la rangul de iconom stavrofor și a oferit diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în lucrările efectuate la biserica parohiei Milaș. De asemenea, primarul comunei Milaș, Gabor Iosif, a primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin„, acesta oferindu-i la rândul său, titlul de cetățean de onoare al comunei. La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5