Sărbătoare la Runc. Autorităţile şi artiştii, alături de Floarea Cosmi, la 81 de ani

Petrecere mare acasă la meşterul popular Floarea Cosmi, ultima opincăreasă pe care judeţul nostru o are. Evenimentul, prin care s-au marcat cei 81 de ani de viaţă pe care îi împlineşte astăzi, a avut loc duminică, invitaţii mai întâi participând la Sfânta Liturghie de la biserica din localitate. Apoi, în căsuţa tradiţională, Floarea Cosmi i-a aşteptat pe toţi cu renumita „Plăcintă de la Runc”, dar şi cu zamă dulce şi alte bunătăţi specifice zonei.
Tânărul interpret Vlad Sărmaş, pe care l-am văzut la emisiunea „Vedeta populară”, alături de Dan Filipoi, Viorica Hojda şi Lucreţia Pomohaci de la Şanţ, Liviuţa Istrate şi Florin Piersică, cei care se ocupă de ansamblul din localitate, dar şi preotul şi viceprimarul comunei au participat la evenimentul dedicat sărbătoritei.
În casa meşterului, de-a lungul timpului, au fost prezente toate televiziunile naţionale, aici filmând videoclipuri inclusiv artiştii ţării, unul dintre aceştia fiind Cristian Pomohaci. Aseară l-am putut vedea şi pe Vlăduţ Purja în clipul de prezentare pe TVR în atelierul în care se fac opincile, dăruind în platoul show-ului de talente o pereche de opinici Iulianei Tudor.
După ce anul trecut şi-a împlinit visul, acela de a fi în rândul artiştilor cu imprimări, intrând în studioul lui Săndel Filip de la Cluj, alături de orchestra condusă de dirijorul Ovidiu Barteş, anul acesta ultimul meşter popular opincar din judeţul nostru, Floarea Cosmi, îşi mai împlineşte o dorinţă, aceea de a fi în rând cu „tătă lumea” şi şi-a deschis cont pe cea mai cunoscută reţea de socializare, facebook. Deşi este de puţin timp în lumea virtuală, Floarea Cosmi este mai activă decât mulţi dintre noi, postând atât filmări cu melodiile ei, cât şi emisiuni de la televiziunile centrale, precum şi fotografii din locurile în care promovează frumuseţea tradiţiilor din Runcu Salvei.
Felicitări şi mulţi ani cu sănătate şi bucurii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5