Sărbătoare la Sângeorz Băi! Un an de la inaugurarea Centrului misionar de tineret

radiorenasterea.ro

Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz- Băi a sărbătorit astăzi un an de la inaugurare. Momentul aniversar a fost marcat prin ample manifestări religioase și culturale la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, dar şi preşedintele CJ-Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, deputatul Daniel Suciu şi primarul Traian Ogâgău. 

Manifestările au început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din stațiunea Sângeorz-Băi, de un sobor de preoți din care a făcut parte și protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu. Slujba a fost urmată de un parastas în memoria părintelui Ioan Bunea și de o evocare a personalității și activității sale, despre care a vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. protopop Ioan Dâmbu şi teologul Ionuț Chira.

"Astăzi am avut bucuria să particip la un eveniment dedicat personalității Preotului Profesor Ioan Bunea și proiectelor de viitor pentru acest centru. Până acum, peste 1800 de suflete i-au trecut pragul și sunt convins că fiecare dintre ei au plecat în viață cu o altă încărcătură spirituală! Despre copii și tineri toată lumea vorbește și spune că sunt o prioritate, dar din păcate, de cele mai multe ori se rămâne la stadiul de discuție. Mă bucur că am avut în Mitropolia Clujului un partener serios alături de care am dezvoltat acest proiect unic în România și vă spun în premieră că nu ne vom opri aici pentru că avem deja un alt proiect important care va fi dat publicității în curând" spune preşedintele Radu Moldovan.

Seria de manifestări s-a încheiat cu un spectacol susținut de tineri din Sîngeorz-Băi, dar şi de tinerii prezenți în această perioadă în tabără.

***

Centrul de tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi are o capacitate de 70  locuri de cazare și este dotat cu o sală multifuncțională, sală de mese și cabinet medical. În plus, spațiul de joacă și de recreere este unul atractiv, cu acces la terenuri de sport și zone de relaxare. În cadrul centrului funcționează și Biblioteca „Sfântul Ioan Iacob”, filială a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița. Specificul acestui centru este de a organiza şi susţine tabere şi activităţi cu şi pentru tineri, însă există disponibilitatea de a organiza şi alte activităţi de către asociaţii şi ONG-uri.

Piatra de temelie a Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi a fost pusă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei pe 26 aprilie 2012, construcţia imobilului realizându-se în termen de trei ani. Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 3 milioane de lei. De la inaugurare, central a găzduit zeci de tabere pentru copii și tineri din Arhiepiscopia Clujului și nu numai.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5