Sărbătoarea narciselor în Parcul Național Munții Rodnei

Cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor - care se sărbatorește anual în data de 24 mai și  a Zilei Parcului Național Munții Rodnei - care se sărbătorește anual în data de 26 mai, s-a desfășurat acțiunea comună organizată de Administrația Parcului Național Munții Rodnei în colaborare cu Jandarmeria Montană Rodna- intitulată „Sărbătoarea narciselor”, care este la a 10-a ediție.

Acțiunea a fost planificată pentru ziua de 24 mai, dar din cauza timpului înaintat și a infloririi mai timpurii a narciselor din Poiana cu narcise din masivul Saca, aceasta s-a desfășurat în ziua de 21.05.2016.

Acest eveniment dedicat parcului a constat în:

  • drumeție la Poiana narciselor cu elevi din cadrul Școlii Generale ,,Florian Porcius” comuna din Rodna, Școlii Generale ,,Enea Grapini ” din comuna Șanț si a Liceului Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” din  comuna Maieru;
  • concurs tematic referitor la Ziua Europeană a Parcurilor, Ziua Parcului Național Munții Rodnei, Poiana narciselor;
  • ecologizarea traseului.

În urma acestor activități au fost decernate premii care au constat în diplome, dulciuri, tricouri și materiale publicitare.

 Reprezentanți din cadrul Postului de Jandarmi Montani Rodna au fost prezenți  pe toată durata evenimentului, pentru a supraveghea elevii pe traseu, de asemenea și reprezentanți din cadrul TV Sângeorz-Băi, care au realizat materiale filmate.

Acest eveniment care a devenit o tradiție în zona, este așteptat cu emoții și nerăbdare de elevii din cadrul școlilor menționate.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5