Sărbătoarea recoltei, de Lăsatul secului, la Romuli

În fiecare an, în ultima zi înainte de postul Crăciunului are loc, la Romuli, Sărbătoarea Recoltei, pentru a sărbători împreună bogaţia cu care i-a dăruit Dumnezeu dar şi pentru a se pregăti pentru postul care urmează.

         Manifestarea a debutat în urma cu şapte ani şi a fost iniţiată de un grup de cadre didactice şi elevi ai Şcolii Gimnaziale din comună. Cu mic, cu mare, îmbrăcaţi în mândrul port popular, locuitorii comunei s-au prezentat la Căminul Cultural cu bunătăţi alese. Copiii, de la cele mai fragede vârste, elevi, profesori dar şi seniori ai satului s-au bucurat împreună de această zi specială alături de invitaţii lor:  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Lacrima” Năsăud, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, Liceul Tehnologic Feldru, Şcoala Gimnazială Nimigea de Jos şi Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva.

         „Se vede că iarăşi toamna a fost îmbelșugată, pentru că hărnicia și vrednicia gospodinelor din Romuli sunt fără de seamăn. Mulţumim și felicitări tuturor pentru implicarea într-un eveniment așa de deosebit. Să ne vedem sănătoși și la cea de-a opta ediţie”, a declarat primarul Ioan Moniţa.

Şi viceprimarul Dănuţ Moţ a fost unul dintre cei care au punctat importanţa evenimentului in viaţa comunităţii: „Este, poate, sărbătoarea cea mai așteptată de locuitorii comunei noastre. Este și normal, întrucât oriunde te uiţi în jur bunătăţile de pe mese îţi trag cu ochiul și noi răspundem cu... gura”.

         „Mulţumim părinţilor implicaţi în activitate, care de fiecare dată răspund afirmativ solicitărilor noastre şi fără de care acest moment nu ar fi fost posibil, dar şi celor mici, care ne transmit din energia şi din buna lor dispoziţie”, a precizat directorul şcolii, Narcisa Moniţa. Primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, declară că aşteaptă cu nerăbdare ediţia următoare a acestei manifestări care speră să rămân ca o tradiţie în aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5