Sărbătoarea Rusaliilor, la Sânmihaiu de Câmpie

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria şi Consiliul Local al comunei Sânmihaiu de Câmpie i-au invitat pe locuitorii din zona de Câmpie a judeţului la cea de-a V-a ediţie a Festivalului „De Rusalii în Poiană”. Manifestarea, care s-a derulat pe scena în aer liber din centrul comunei, a fost deschisă prin cuvântul primarului Ioan Cămărăşan, vicepreşedinţii CJ – Dorin Popescu şi Alexandru Pugna, parlamentarii Dorin Dobra, Daniel Suciu, Ioan Deneş, directorul AJPIS – Ani Bob, primarii Ioan Dedean (Şieuţ), Dumitru Bendean (Miceştii de Câmpie), Valica Gorea – fiu al satului, fost secretar de stat în Ministerul Industriei, managerul CJC – Gavril Ţărmure.
Coordonarea festivalului a fost asigurată de referentul CJC BN, Smaranda Mureşan, care a şi prezentat invitaţii: ansamblurile folclorice „Dor de Câmpie” – Silivaşu de Câmpie, „Roua Călimanilor” – Sebiş, Sânmihaiu de Câmpie, precum şi ansamblul „Cununa de pe Someş” al Centrului Cultural Municipal, cu suite de jocuri de pe Valea Someşului, Valea Şieului şi Bucovina, în coregrafia maestrului coregraf Teodor Puşcaş şi cu soliştii Petre Petruse, Mărioara Sighiartău, Cristina Livia Scurtu, Cornelia Hoha, Ionela Lechinţan, Ionuţ Zăgrean, David Viorel şi Teodora Simionca. Invitaţi în recital au fost artiştii Domnica Dologa, Mirela Petruş, Veronica Bălan, Mărioara Dragotă, precum şi părintele Cristian Pomohaci.
Tot acum, în zi de sărbătoare, a fost inaugurată o investiţie în infrastructura rutieră locală. În fapt, modernizarea unui tronson de aproximativ un kilometru de drum comunal, în centrul localităţii Sânmihaiu de Câmpie. Proiectul a fost susţinut financiar din bugetul local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5