Satele comunei Cetate, iluminate precum Las Vegas

O veche vorbă românească spune „Omul sfinţeşte locul”. Da, este adevărat! Dacă în ultimii 4 ani, fostul edil nu a făcut mai nimic pentru comună, afirmaţiile aparţin cetăţenilor comunei, iată că la actualele alegeri din luna iunie, scaunul de primar a fost ocupat de unul dintre cei mai tineri din judeţ – Daniel Moldovan. Încă de la instalarea în funcţie, acest om şi-a propus să rezolve o serie de lucrări care au rămas în urmă, cu prioritate asfaltarea drumurilor din comună, reabilitarea bisericilor, şcolilor şi multe altele. Ultimul mare proiect din acest an a fost modernizarea şi electrificatul iluminatului public. Vineri, 21 decembrie, în jurul orei 18.00, când majoritatea cetăţenilor se pregăteau de Sfintele Sărbători, iar liniştea se aşeza peste comună, angajaţii SC Electro Ursa SRL Bistriţa, administrată de director Gavril Ursa, finalizau ultimele verificări la stâlpii de iluminat. De menţionat faptul că s-au montat lămpi cu consum economic de 30 şi 36 de W, precum şi lămpi cu vapori de sodiu de 70W pe artera principală a comunei şi satele Satu Nou, Petriş, Orhei şi Şesul Jelnii. În total au fost montate aproximativ 575 lămpi, demontându-se 224 de lămpi vechi. După montarea acestora, cetăţenii comunei vor beneficia de o mai mare securitate, precum şi o creştere a calităţii vieţii şi, de ce nu, o carte de vizită pentru viitorii oaspeţi şi turişti care vor vizita aceste locuri frumoase. Această lucrare va avea cel mai modern sistem de telemanagement a iluminatului public pe 2013, reuşind să scadă cheltuielile de întreţinere şi reparaţii, precum să fie controlat centralizat din cadrul Primăriei, prin intermediul unui computer.
Toate aceste informaţii le-am primit de la edilul comunei Cetate, Daniel Moldovan, care în acea zi, în jurul orei 18, încă se afla la Primărie, alături de secretarul său, Ioan Cojoc, aşteptând să vină directorul SC Electro Ursa, Gavril Ursa, şi…
La SC ELECTRO URSA ultima zi de lucru din acest an s-a lăsat cu o masă pe cinste şi premii pentru angajaţi. La sediul firmei, directorul societăţii a fost aşteptat cu o masă bogată de cei aproximativ 70 persoane, pregătită de angajaţii Casei Bistriţene cu tot felul de bunătăţi. Printre invitaţi a fost şi preotul paroh Nicolae Feier, un apropiat al familiei Ursa. La final, directorul firmei a dăruit fiecăruia câte un plic cu bani, mulţumindu-le pentru realizările din acest an abia încheiat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5