SATELLITES AND HUMANITY - la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița

La Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, doamna profesor Șular Eugenia s-a ocupat și în acest an de coordonarea activităților desfășurate de elevi pentru a marca Săptămâna Mondială a Spațiului (World Space Week), o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei, ce are loc în România și peste tot în lume. Activitățile desfășurate în acest an au fost adaptate situației actuale datorate COVID19 fără a ne pune în pericol sănătatea.

SATELLITES AND HUMANITY este tema dezbătută anul acesta. Elevii au participat în acest an cu proiecte individuale (machete, desene, postere, scurte filme, prezentări) pe care le-au trimis în format digital. Lucrările lor au menirea de a atrage atenția asupra contribuţiilor ştiinţei spaţiale şi ale tehnologiei la îmbunătăţirea condiţiei umane.

Tema pentru 2020 - "Sateliţii îmbunătăţesc viaţa", anunţată de Asociaţia Mondială a Spaţiului, urmăreşte încurajarea elevilor şi a publicului să se informeze despre utilităţile sateliţilor, mai ales despre numeroasele moduri ale acestora prin care îmbunătăţesc viaţa pe Pământ. În România, Agenția Spațială Română (ROSA) este promotorul campaniei.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă: 4 – 10 octombrie, aceste date marcând două evenimente: 4 octombrie 1957 — lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 octombrie 1967 — Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.

Evenimentul Săptămâna Mondială a Spațiului este coordonat la nivel global de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA).

#wsw2020 #staysafe

Prof. Șular Eugenia

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5