Satul Figa va avea cămin cultural modernizat

Proiectul administraţiei publice locale din Beclean privind reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural din Figa va fi materializat pe parcursul acestui an.
Modernizarea căminului cultural din acest sat aflat sub jurisdicţia administrativă a oraşului Beclean face parte din lista obiectivelor de investiţii iniţiate de către primărie în 2012 cu finanţare de la bugetul local.
Până în acest moment, a fost reparat şi modernizat acoperişul clădirii şi au fost înlocuite ferestrele şi uşile vechi şi degradate cu tâmplărie PVC nouă şi cu geamuri termopan. În perioada următoare, lucrările de modernizare la Căminul Cultural din Figa vor continua, până la reabilitarea totală a imobilului, astfel încât localnicii din sat să se poată bucura în cele mai confortabile condiţii de spectacolele artistice şi de evenimentele culturale ce vor fi găzduite pe viitor în acest lăcaş de cultură din cartierul beclenar.
Lucrările la clădirea instituţiei culturale din cartierul beclenar Figa au, pentru autorităţile beclenare, o necesitate aparte, dată fiind semnificaţia căminului cultural în contextul care găzduieşte la Figa, an de an, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii, tradiţionala manifestare a Înstruţatului boului şi petrecerile cu cântec şi joc popular, unul din numeroasele momente de sărbătoare ale comunităţii locale. În plus, clădirea nu mai poate face notă discordantă cu infrastructura locală dezvoltată sistematic în ultimii ani, având în vedere imediata vecinătate cu Băile Figa şi cu zona rezidenţială din cartierul Podirei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5