Școala Gimnazială Nr.1 Bistriţa, în Polonia

Proiectul Erasmus+ ,, Giving a glass of water with love to grandchild”

        Proiectele de parteneriat Erasmus+ oferă școlilor beneficiare un orizont lărgit de cooperare pentru integrarea în context european. Cinci țări partenere în proiectul Giving a Glass of Water with Love to the Grandchild 2020-1-PL01-KA229-081546_2 s-au întâlnit  perioada 8-12 mai la  școala  Społeczna Szkoła Podstawowa din Lublin, Polonia. Școlile partenere sunt: Istituto Comprensivo “Giovanni Verga” din Comiso, Italia, Gazi Secondary School, din Seyhan Adana, Turcia, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, Romania, Peyo Yavorov Secondary School din Chirpan, Bulgaria, aceasta fiind a patra mobilitate a proiectului.

      Proiectul are ca obiective creșterea conștiinței pro-ecologice în rândul elevilor din cele cinci țări, prin raportarea corectă la importanța apei. Activitățile au venit în sprijinul dezvoltării de competențe care vizează dezvoltarea durabilă, calcularea consumului de apă acasă și la școală, identificarea de modalități de reducere a poluării apei, familiarizarea elevilor cu metodele de protejarea a biosferei. Tema mobilității din Polonia a fost ,,Water Ecosystems”. Noi am ales să povestim despre ecosistemele din România, în general, apoi, în mod particular, am vorbit despre Lacul Colibița, fiind cel mai reprezentativ lac al județului nostru.

       A fost o experiență utilă și frumoasă pentru cei șase elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Bistrița (Ianis Catarig, Ciprian Morar, Răzvan Sângeorzan, Ștefan Ionescu, Radu Bria și Radu Vrâncean), ei participând cu interes la toate activitățile concepute pentru ei: lecții interactive, experimente, activități de cunoaștere, socializare și interacțiuni de învățare prin experimentare, toate având ca punct de reper apa, beneficiile acesteia, modul în care pot să influențeze ei consumul de apă, să învețe să reducă poluarea apei și să protejeze natura și toate resursele acesteia.

Prof. Alina Maria Petri și prof. Elena Borș- echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Nr.1 Bistrița

       

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5