Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare a câştigat un premiu de 5000 euro în competiţia naţională “Let`s Get Green!”

“Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat 3 generații pentru un mediu curat, își anunță câștigătorii. Județul Bistrița-Năsăud câștigă un premiu special în cadrul competiţiei.

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, România!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița a câștigat în cadrul Concursului “Let's Get Green” un premiu in valoare de 5.000 euro, acordat de GreenPoint Management pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Cu ajutorul acestui premiu, școala are acum o noua rețea de WIFI și 2 laptopuri pentru a facilita accesul la informații.

,
În cadrul concursului elevii, profesorii și părinții implicați au avut următoarele rezultate:
- profesorii coordonatori au susținut training-uri ECO pentru elevi și părinți
- au colectat 15 tone de deșeuri reciclabile
- au plantat zeci de copaci și plante
- au realizat campanii de igienizare în zonele verzi din apropiere

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost implicate 9 școli. 2.494 de elevi, 46 de profesori și 864 de părinți au luat parte la activități de formare, au fost colectate 15.424 de kg de ambalaje și 2.996 kg de deșeuri electronice, 597 flori și 1.800 puieți au fost plantați.

Lista câștigătorilor este disponibilă pe letsgetgreen.ro. 518 școli din toată țara au participat în competiția care a durat 9 luni. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69.250 euro.

Let`s Get Green! a implicat la nivel național 129.484 de elevi și părinți. Aceasta a inclus:

o   Activități de formare pentru profesori – 2.410 de cadre didactice, din toate județele țării, au participat la sesiuni de formare în domeniul protecției mediului

o   profesorii au susținut, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru 53.487 elevi din toate județele

o   39.197 părinți au fost implicați în activități de educare dedicate lor

o   90.287 elevi implicați în total într-una din activitățile proiectului

o   Campanie de colectare selectivă acasă – 468.717 kg de ambalaje și 167.580 kg de DEEE-uri și baterii, echivalentul a 122 de camioane au fost colectate cu ajutorul partenerilor Green Point Management și Ecotic.

o   Au fost plantați 13.553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București. Tot în cadrul activităților “Let`s Get Green!”, elevii și profesorii au plantat 22.400 plante, au creat 330 mp de sere cu legume și au construit 440 de mp de grădini verticale. 

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management și Ecotic, informează Cristian ȚETCU, coordonator județean "Let’s Do It, România!".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]