Şcoala părinţilor la Beclean

Al patrulea an de şcoala părinţilor la Beclean a debutat cu tema „Tipuri de copii, tipuri de părinţi”.
Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Gimnaziale „ Grigore Silaşi” , sub îndrumarea învăţătoarei Raveca Moldovan şi a profesorului psiholog Ioan Orban, având alături de ei pe domnele învvăţătoare Camelia Stezar şi consilierul şcolar Mariana Matei.
La începutul activităţii doamna Raveca Moldovan a prezentat în faţa celor peste 30 de părinţi preuzenţi, câteva tipuri de „ părinţi toxici” şi în paralel părinţi eficienţi.Printre exemplele date mulţi dintre cei prezenţi şi-au regăsit tipul de părinte în care se încadrează.
O interesantă abordare, într-o variantă modernă, specialistul psiholog Ioan Orban a schiţat cele patru tipuri de părinţi, în funcţie de suportul şi controlul pe care fiecare părinte îl oferă propriului copil.
Doamna consilier şcolar Mariana Matei, profesor de opţional la clasele implicate în acest proiect, şi-a expus punctul de vedere privind , manifestarea copiilor în anumite situaţii, făcând referire exactă la tipul de copii introvertiţi, mai puţin activi în situaţii concrete.
Vis-a-vis de această problemă doamna învăţătoare Camelia Stezar a intervenit în discuţie cu exemple concrete din activitatea sa didactică, oferind părinţilor anumite soluţii pentru îmbunătăţirea comportamentului acestor copii.
Activitatea nu a dus lipsă de intervenţia părinţilor, care obişnuiţi cu astfel de întâlniri, au ridicat probleme interesante şi au dezbătut cu interes şi de această dată, tema întâlnirii

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5