Părinţii merg la şcoală, la Beclean

Un număr de 62 de personae au participat la prima dezbatere din cadrul proiectului educațional ”Școala părinților”, proiect inițiat de către d-na înv. Raveca Moldovan, în urmă cu 5 ani.
Dezbatera s-a desfășurat în sala de festivități a Școlii Gimnaziale ”Grigore Silași ” , din Beclean , sub titlul ” Motivația pentru învățare; Temele de casă - un cuvânt care nu se numără, de cele mai multe ori, printre cele pe care le preferă copiii ”.
Activitatea a fost deschisă de către d-na înv. Raveca Moldovan, prin a mulțumi atât colaboratorilor săi, înv. Pop Delia, înv. Stezar Camelia înv. Kerekes Maria, cât și părinților claselor acestora, pentru prezența la această activitate. A anunțat temele propuse în acest an școlar și a stabilit, ca la fiecare întâlnire, să se dezbată două dintre acestea .
Domnul prof. psiholog Ioan Orban, coordonatorul acestei activități a prezentat în fața numerosului auditoriu, care este importanța învățării, privind motivația intrinsecă și extrinsecă a acesteia, exemplificând fiecare argument adus.
Este un lucru dovedit științific, subliniază dânsul, faptul că un copil are mai mult succes la școală dacă părinții se implică activ în rezolvarea temelor pe care le are pentru acasă. Desigur, asta nu înseamnă că părinții trebuie să îi facă copilului o parte din teme, însă interesul arătat pentru ceea ce copilul are de făcut, încurajarea, ajutorul acordat pentru organizarea timpului, explicarea unor lucruri mai dificile din lecții și chiar stimularea pauzelor de la învățat reprezintă elemente prin care părinții se pot implica activ, dându-i copilului sentimentul că ceea ce face este important .
Activitatea desfășurată a fost una plăcută, actuală și plină de interes exclamă bucuroși părinții!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5