Călătorie în lumea cuvintelor

„Călătorie în lumea cuvintelor” este titlul proiectului educaţional ce se află în al doilea an de derulare la Şcolala Gimnazială „Grigore Silaşi” din Beclean, coor-donat de învăţătoarea Raveca Moldovan şi profesoara Carmen Szasz, în colabora-re cu înv.Maria Kerekes, înv. Timea Muntean (Şc. Gimnazială Uriu) şi bibliotecara şcolii Viorica Mureşan.
Cea de-a patra temă importantă din proiect „Dor de Eminescu” a fost dedicată, cum era şi firesc, poetului nostru naţional. Această activitate s-a derulat în cadrul Şcolii Gimnaziale „Grigore Silaşi” Beclean. Prima parte a activi-tăţii s-a desfăşurat în biblioteca şcolii, unde toţi elevii implicaţi, cu ecusonul în piept, fruntea sus şi zâmbetul pe buze au recitat din Eminescu, au cântat pe versurile sale, ba mai mult, cuprinşi de dorul său i-au scris scrisori.
A doua parte a activităţii s-a desfăşurat în Sala Media, unde d-na înv. Raveca Moldovan le-a prezentat elevilor un filmuleţ Power Point, cu câteva imagini din viaţa „Luceafărului Literaturii Române”, după care a urmat o oră de pictură.
Prin lucrările sale elevii au redat imagini inspirate de creaţiile marelui poet (codu în diferite ipostaze; lebăda pe apă; păsărele somnoroase; lacul; luna peste vârfuri; Luceafărul). Lucrările realizate au fost expuse pe holul şcolii într-o fru-moasă expoziţie.
Pentru efortul şi contribuţia adusă la această „plăcută” activitate, după cum au afirmat cei mici, doamnele învăţătoare i-au recompensat pe fiecare, cu câte o diplomă de merit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5