Datini, colinde şi obiceiuri de Crăciun, la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean

Înv. Raveca Moldovan Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” Beclean

Proiectul “Călătorie în lumea cuvintelor”, iniţiat în 2012, se află în al doilea an de derulare, fiind coordonat de înv. Raveca Moldovan şi prof. Carmen Szasz, de la Şcoala Gimnazială Grigore Silaşi Beclean, în colaborare cu înv.Maria Kerekes, de la aceeaşi şcoală, şi înv. Timea Muntean, de la Şcoala Gimnazială Uriu.
Recent, s-a desfăşurat (în localul fostei şcoli Liviu Rebreanu din Beclean) cea de a treia temă din cadrul acestui proiect, temă intutulată ”Sunt român din moşi-strămoşi - datini, colinde, obiceiuri”, la care au participat: clasa pregătitoare A (Beclean), a I-a şi a II-a (Uriu), a IV- a C şi a V-a A (diriginte prof. Ioan Orban), Beclean,
În cadrul acestei activităţii a fost prezentat, mai întâi, un filmuleţ power point despre “Naşterea Domnului - semnificaţie şi simboluri ”, realizat de înv. Raveca Moldovan şi Timea Muntean, după care elevii implicaţi în această activitate au realizat lucrări ce vizau semnificaţiile şi simbolurile desprinse din filmul prezentat: brăduleţ, cizmuliţă, Moş Crăciun, stea călăuzitoare, coroniţă.
Ca o primă surpriză, fiecare din cei 72 de elevi participanţi la acţiune a primit câte o acadea (produsul fiind preparat de înv. Raveca Moldovan), iar în final, o plimbare, prin oraş şi împrejurimi, cu “Trenuleţul Bucuriei”, cadou oferit de Primăria Oraşului Beclean.
Activitatea a fost “foarte interesantă, de un real succes şi plină de surprise”, după părerea unanimă a celor care au participat, “trup şi suflet”, la realizarea acestei activităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5