Scriitori bistriţeni, în „Vatra veche”

“Vatra lui Băciuţ” a ajuns la numărul 55 (al 7-lea pe anul în curs). Un număr consistent şi echilibrat, aşa cum ne-a obişnuit “Jupânul” încă de la primele apariţii ale revistei, reuşind totodată să “racoleze” colaboratori de prestigiu, din lumea largă, dar şi din judeţul Bistriţa-Năsăud, fără de care, îţi vine să zici, nu se mai poate! În acest număr sunt vreo nouă bistriţeni (care scriu şi despre care se scrie, să fiu bine înţeles!) dacă îi socotim şi pe cei doi din Târgu-Mureş: Nicolae Băciuţ, care semnează o cronică la cartea “Anotimpul îngerilor” de Lucreţia Bogdan-Inţa şi Valentin Marica - “Nesupunerea lui Octavian Goga” şi “Cronici în vitralii” (însemnări, recenzii, eseuri, note, interviuri) de Maria Stoica, plus Veronica Oşorheian (care trăieşte în Alba Iulia), autoarea volumului de proză scurtă “Traista în pătrăţele”, despre care scrie Monica Grosu. Toţi trei sunt originari din judeţul nostru. Şi e firesc să-i considerăm “de-ai noştri”.
Ei sunt urmaţi de bistriţenii: Melania Cuc, cu trei poeme, Menuţ Maximinian care recenzează “Cartea colocviilor” (ediţie alcătuită şi îngrijită de Aurel Podaru, prefaţă de Andrei Moldovan), apărută recent la Editura Eikon Cluj-Napoca), o recenzie bine făcută şi intitulată “Colocviile de la Beclean, în antologie” şi, în fine, Valentin Falub, care îşi dă şi el cu părerea (şi o face bine!) despre “Noduri în haos” de Menuţ Maximinian, o carte despre care s-a scris mult, mult şi bine, stârnind, probabil, şi multe invidii.
Una peste alta, bistriţenii sunt, şi în acest număr al revistei, o prezenţă meritorie, iar “Vatra veche” dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că deşi apare în provincie, nu e deloc provincială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5