Organizaţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud

Scrisoare deschisa domnului Liviu Rusu

Lasand la o parte schimbul de replici dintre domnia voastra si grupul consilierilor judeteni PSD, care, de cele mai multe ori, se sfarseste invariabil prin iritarea dumneavoastra si deja clasica amenintare cu taierea microfonului, transmitand mesajul ca voia d-voastra se va face oricum, trebuie sa va spunem ca ne intereseaza foarte mult ceea ce se intampla cu proiectele majore ale judetului, lipsa dumneavoastra de transparenta afectand grav credibilitatea institutiei.

In spatele usilor inchise, sedintele pe care le patronati, in care se discuta Master Planul de Alimentare cu Apa si Canalizare respectiv Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor, la care participa si primarii, se finalizeaza asa cum ne-ati obisnuit deja, mai precis acceptati doar ceea ce va convine, mai ales cand cineva va lauda, dar ridicati tonul si deveniti un dictator cand cineva va contrazice.

Primarii din judet v-au spus , argumentat, ca, in ceea ce priveste Proiectul de Gestionare al Deseurilor nu vor fi niciodata de acord ca acest proiect sa nu prevada pubele la fiecare locuinta, fiind total impotriva solutiei pe care o sustineti dumneavoastra, respectiv rampe de depozitare in fiecare localitate, din 70 in 70 de metri, fara a se lua in calcul disconfortul evident prin obligativitatea ca fiecare familie sa transporte gunoiul menajer la aceste rampe. Nu mai vorbim de faptul ca aceste rampe nu sunt total imprejumuite si, pentru a exemplifica aberatia acestei solutii, va spunem ca, in municipiul Bistrita, vor trebui gasite peste 1300 de rampe de depozitare, de 3X4 metri, in conditiile in care astazi, in oras, sunt putin peste 130 de asemenea locuri.

Toate aceste lucruri v-au fost semnalate inclusive de catre primari PD-L, domnule presedinte, iar comportamentul dumneavoastra de astazi, cand practic ati negat dreptul consilierilor judeteni de a participa la orice sedinta unde se dezbat probleme de interes judetean va descalifica, aratand inca o data un stil de a intelege lucrurile total depasit.

Niciodata consilierii judeteni ai PSD nu vor fi impotriva proiectelor majore ale judetului, mai ales ca acesta la care ne referim a fost promovat de fostul presedinte, Gheorghe Marinescu, dar nu mai putem sa asistam cum nu intelegeti sa colaborati, sa ascultati si alte opinii argumentate.

Nu mai vorbim de accesele temperamentale cu care deja ne-ati obisnuit in sedintele de plen, de faptul ca nu stiti sa respectati nici cele mai elementare prevederi legale vizavi de legea administratiei publice locale. Este ceea ce s-a intamplat si astazi, cand, dumneavoastra, contrar legii nu ati acceptat includerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare semnat de 16 consilieri.

Nu avem de ales decat sa recurgem la metodele legale pe care le avem la dispozitie, respectiv sa va facem plangere penala pentru abuz in serviciu, dar, ceea ce este mai important, ne-ati dovedit ca intr-adevar la Consiliul Judetean se petrec lucruri care nu doriti sa fie facute publice, fie pentru ca sunt ilegale, imorale, sau amandoua la un loc, si domnia voastra le patronati cu succes.

Am inteles, intr-un sfarsit, ca trebuie sa fim calmi, sa va acceptam asa cum din pacate sunteti, dar va asiguram ca nu vom inceta, pana la sfarsitul mandatului nostru, sa va cerem socoteala vizavi de ceea faceti, chiar daca faceti tot posibilul sa ascundeti afacerile derulate in Consiliul Judetean.

Grupul consilierilor judeteni PSD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5