Scurta istorie a jucariilor sexuale

Studiile stiintifice arata caoamenii apreciaza sexul la fel de mult ca mancarea. Drept dovada, stramosii omului s-au gandit la inventarea focului si a jucariilor sexuale cam in acelasi timp, stapanind astfel arta de a-si incalzi alimentele si, cand focul s-a stins, a ramas cald in pestera chiar si in absenta unei femei preferate. Chiar daca astazi un sex shop in Bucuresti este un lucru obisnuit, ar trebui sa stii ca istoria jucariilor sexuale incepe acum 30.000 de ani.

Tare ca piatra

Paleontologii nu sunt siguri daca falusul de piatra lustruita din epoca pietrei a fost folosit in scopuri rituale sau sexuale, desi am putea risca o presupunere: sarbatorile fertilitatii masculine din acea epoca nu erau un lucru obisnuit. Exista un argument puternic ca aceste tipuri de obiecte erau mai multe unele de cult deca tjucarii sexuale si ca se foloseau pentru a promova fertilitatea feminina.

Albinele furioase ale Cleopatrei

Exista un zvon vechi care sustine ca Cleopatra a confectionat primul vibrator din lume prin umplerea unei tartacute cu albine furioase. In realitate, este mai probabil ca regina Egiptului sa fi folosit jucarii sexuale din lemn lustruit sau piatra. Exista chiar si marturii istorice legate de Julius Cezar care o prezinta pe Cleopatra cu o sculptura falica incrustata in aur.

Grecii si dildo-urile din paine

Se spune ca grecii antici au creat jucarii sexuale din materiale precum piele, lemn si chiar paine. Painile in forma de penis erau cunoscute sub numele de „olisbokollikes”. Astazi, specialistii ar spune ca utilizarea unui astfel de dildo este o modalitate destul de usoara de a declansa o infectie cu drojdie. Exista chiar si o varianta fara gluten a unui astfel de vibrator, cunoscuta sub denumirea de „olisboi”, pe care soldatii greci o daruiau sotiilor lor inainte de a pleca la razboi.

Planta folosita ca jucarie sexuala

Asa cum v-ati convins probabil din filmul Game of Thrones, Evul Mediu a influentat revolutia sexuala din anii ’60. Pe atunci, o planta in forma de penis, numita „CantoneseGroin”, era inmuiata in apa calda pentru a creste si a se intari inainte de a fi folosita sub forma de vibrator.

Renasterea dildo-ului

Perioada Renasterii a dus la inventia tiparului, a ochelarilor si a altor elemente esentiale precum dildo-ul/vibratorul. De fapt, in aceasta perioada s-a nascut termenul „dildo”. Cuvantul a derivat din cuvantul latin „dilatare” (deschidere larga), sau poate din cuvantul italian „diletto” (incantare). Reinventarea vibratorului a venit ca o modernizare a „olisbo-ului” din Grecia anticasi a fost fabricat din materiale similare.

Secretul victorian

Francezii au fost poate primii care au exploatat puterea vibratiei in 1734 cu inventia „tremoussoir”. Dispozitivul portabil functionaintors cu cheia si era in general achizitionat de medici pentru a vindeca o afectiune numita „isterie feminina”, pe care astazi o numim excitare. Americanii au dus vibratoarele cu un pas mai departe, realizand o versiune cu abur. Britanicii in jurul anului 1880 au trecut la nivelul urmator cu vibratorul electromagnetic patentat de dr. J MortimerGranville. „GranvilleHammer” a fost creat pentru masaj medical si, in mod surprinzator, a devenit un tratament popular pentru femeile „isterice”.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5