Se apropie scadenţa primei rate din impozitul pe veniturile agricole

Începând cu anul 2013, prin prevederile Codului Fiscal, poesorii de terenuri agricole şi de animale sunt obligaţia să plătească impozit pe venitul agricol. Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală prin reprezentanţele din teritoriu a distribuit contribuabililor deciziile de impunere. Scadenţa se apropie.

Potrivit celor menţionate în decizie, plata a 50% din obligaţii se face până pe 25 octombrie, dar urmare a sfârşitului de săptămână cu zile libere, limita de plată va deveni 27 octombrie, în vreme ce a doua tranşă este scadentă pe 15 decembrie.
Se cuvine subliniat faptul că sumele datorate de fermieri s-au calculat în baza declaraţiilor depuse în cursul lunii mai, fiind luate în seamă normele de venit specifice fiecărui gen de activitate – sector vegetal şi/sau zootehnie.

Începând cu 28 octombrie se calculează dobânzi şi penalizări de întârziere pentru sumele neachitate la scadenţă. Decizia trasmisă celor menţionaţi mai sus reprezintă titlu de creanţă şi constituie înştiinţare de plată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5