„Seceta învinsă” prin apă potabilă curentă în cartierul Liviu Rebreanu

„Prislopenii” ajung la standarde europene, cu apă de calitate, la robinet

O investiţie necesară, utilă şi mult aşteptată de locuitorii cartierului Liviu Rebreanu, aparţinând oraşului Năsăud, s-a finalizat recent prin punerea în funcţiune a reţelei de apă potabilă, care este „absorbită” de la 146 m adâncime, prin puţ de forare, cu ajutorul unei pompe sumersibile şi trimisă în două rezervoare, fiecare cu o capacitate de 50 mc, în total 100 mc stau permanent la dispoziţia prislopenilor pentru a fi folosiţi şi „a stâmpăra setea” cu o apă de calitate deosebită.

Aflăm de la dl. ing. Dumitru Mureşan, primarul oraşului Năsăud, un om amabil, bun organizator, răzbătător şi ambiţios că valoarea totală a proiectului a fost de 654.000 euro şi a cuprins apa potabilă în cartierul Liviu Rebreanu, Podul l de la Luşca, modernizare str. Podirei şi str. Bistriţei.

Firma „INCOM” SA din Iaşi a executat lucrările de aducţiune apă potabilă în cartierul Liviu Rebreanu, săptămâna viitoare se va face recepţia lucrării, tot aceeaşi firmă va executa şi branşamentele la locuinţe pentru apă, cât va permite timpul, şi sunt depuse 120 de cereri pentru branşament din totalul de 206 case.

Se va face un proiect general pentru branşamente, cu plata din bugetul local, însă fiecare gospodărie trebuie să-şi instaleze fosă septică ecologică, conform standardelor europene.

Soluţie pentru canalizare nu există deocamdată, s-a realizat canalizarea pluvială şi trebuie păstrat curat stratul freatic, cei înţepaţi abuziv vor fi debranşaţi.

Preţul metrului cub de apă va fi mai ieftin în cartierul Liviu Rebreanu decât în oraş, iar administrarea reţelei de apă va fi preluată de Aquabis din Bistriţa. De menţionat că plata lucrărilor executate se va face din bugetul anului 2011.

Cetăţenii din cartierul Liviu Rebreanu aduc mulţumiri, prin intermediul ziarului „Răsunetul”, Primăriei şi Consiliului Local Năsăud, care s-au implicat în realizarea şi finalizarea lucrării de o stringentă necesitate, seceta nemaiputând învinge în gospodăriile din cartier.

Asfalt în anul 2011, pe străzile din Liviu Rebreanu

O veste îmbucurătoare pentru locuitorii din cartierul Liviu Rebreanu este aceea că în anul 2011 vor fi asfaltate toate străzile, după ce au fost introduse gazul metan şi apa.

Proiectul pentru asfaltarea străzilor este realizat şi există promisiuni ferme pentru finanţare, astfel că această importantă localitate, care merită acest lucru, va intra în circuitul normal şi firesc de modernizare, aşteptat de mult timp, ţinând cont că prislopenii sunt oameni harnici, primitori şi cu mult bun simţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5