Secularul păr al lui Tanciulea nu mai există…

Cu toată strădania şi implicarea din partea administraţiei locale năsăudene pentru a salva de la deteriorare secularul păr al lui Tanciulea – declarat cel mai „vechi” prieten al năsăudenilor, dar despre care spune legenda că ar fi oferit umbră chiar şi vestitului haiduc Baba Novac şi câte o pară celor însetaţi, printre care Mihai Eminescu, Liviu Rebreanu, George Coşbuc ş.a., nu mai există… A fost retezat de drujbele celor de la „spaţii verzi”, sub îndrumarea ing. Dan Constantin, cu avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, la decizia administraţiei urbei de a înlătura arborii uscaţi care prezintă pericol pentru trecători. Acţiunea include tăierea a încă trei plopi din zona stadionului, precum şi a doi cireşi (unul de pe Valea Caselor şi celălalt tot din zona stadionului), în urma deciziei conducerii oraşului de a curăţa urbea de arborii uscaţi cu toată părerea de rău, spre a preveni unele eventuale accidente.

Acum, cine trece prin centrul oraşului, îl vede mai pustiu, mai sărac, mai trist…

Continuă campania naţională „Marea debarasare”

Cunoscută de-acum sub denumirea de „marea debarasare”, acţiunea de adunare a echipamentelor electrice şi electronice uzate sau deteriorate care se desfăşoară în fiecare primă zi de sâmbătă din fiecare lună, s-a desfăşurat cu destul succes şi în Oraşul Academicienilor. Cu această ocazie au fost colectate deşeuri în greutate de 462 kilograme, cantitatea totală adunată de la iniţierea acţiunii ridicându-se la 6775 kilograme care a fost încărcată într-un Tir, urmând a fi dusă la depozitul autorizat de la Alba Iulia, după cum ne-a informat viceprimarul oraşului Năsăud, ing. Ovidiu Maghiar, specificând că este ultima lună din campania derulată în 24 de judeţe de către Ministerul Mediului.

Podul de la Luşca, funcţional!

Noul pod din beton armat construit de LDP Bistriţa peste Valea Prislopului, la intrarea în oraşul Năsăud dinspre reşedinţa de judeţ şi care face legătura cu cartierul Luşca, este funcţional de la sfârşitul săptămânii trecute. Investiţia susţinută din fonduri guvernamentale, încadrată lucrărilor de reabilitare şi asfaltare a drumului comunal 2 F din cartierul Luşca se cifrează la peste trei milioane de lei. Deoarece alocarea banilor este întârziată, lucrarea s-a efectuat doar în proporţie de 20%. Aşa cum a precizat primarul Dumitru Mureşan, din această cauză termenul de finalizare stabilit a fi la sfârşitul lunii iunie a anului 2009, va fi cu siguranţă depăşit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5