La noi

Şeful gunoaielor şi libertatea presei

Intelectual, cultural – e un pigmeu. Ca afacerist, îi merge bine – nu degeaba este şeful gunoaielor din Bucureşti. Ca parlamentar, e necesar partidului pe care ba îl părăseşte, ba îl împărtăşeşte, revenind la sânul lui – precum fiul risipitor din Biblie; oricum, e un măscărici necesar pentru PDL-ul aflat în iminent naufragiu.

E limpede la cine mă refer: Silviu Prigoană.

Doamne, cum de se suportă alăturate cele două nume?! Adică: nobilul prenume din latinitate – Silviu -, cu Prigoană -, cuvânt de origine rusească şi care musteşte de semnificaţii (care de care mai… mirositoare).

Doar că Prigoană al nostru (brr!) face pe ”telectualul”, adică buchiseşte ceva în câte vreun ziar, ba e invitat pe la nişte emisiuni tv., ca să dea un pic de coloratură de circ (prin conduită şi agramatisme). Şi uite-aşa (desigur, comandă de la Cotroceni), băiatului i-a venit ideea (?) să iniţieze o zicere legislativă (mde! e deputat) prin care ziarele şi canalele tv. ar trebui cenzurate de un organ al statului. Care organ? Desigur, Consiliul Naţional al Audiovizualului – CNA.

Musiu Prigoană vrea să salubrizeze presa românească, ceea ce ar însemna răstignirea ziarelor independente neaservite Puterii; de asemenea, ar însemna o…”prigoană” asupra celor care mişcă în front. De ce? Pentru că acest CNA e alcătuit din indivizi numiţi de partidul de la Putere. (Nu întâmplător iniţiatorii, alături de Prigoană, sunt PDL-işti, un UDEMER-ist şi un aşa-zis independent).

Asta, tovarăşe Prigoană, ar semăna cu a pune botniţă mass-mediei şi a crea pe planeta noastră nenonrocită încă o ipostază românească a …democraţiei (!?!?).

Vorba cronicarului, nasc şi pe gunoaiele Bucureştiului oameni.

Sper că în Parlamentul României există o majoritate…neprigonită.

Comentarii

15/09/10 10:11
radu

@Cornel COTUȚIU

e cum zici.
am o corectura
(ca tot vorbeai de agramatismele lui prigoana)
"a pune botniţă mass-mediei" = not ok
"a pune botniţă mass-media" = ok

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5