Microscopul vesel

Când tata dă cu stângu-n dreptu

(sau despre cum l-a prigonit domnu’ Prigoană senior pe Prigonă junior)

Băiat tânăr şi cu studii în“democraţia tuturor democraţiilor” adică Statele cele Unite, care acum făuresc “bomba tuturor bombelor”, de vreo zece tone, băiatul lui Silviu Prigoană, Honoriu, se hotărî să candideze în lupta pentru un mandat parlamentar. Veni “pe sticlă” cu idei atât de novatoare încât mi-a căzut la inimă omul, ca favorit politic, deşi atâta onestitate şi creativitate ar putea să neliniştească pe cei din vârful propriului partid. Doame fereşte, dac-om fi toţi oneşti, ce se vaîntâmpla cu ţara aceasta?

Eu unul, l-am dat ca sigur câştigător pe numitul Honoriu în faţa lui Stroe, venit parcă plin de praf din negurile romanelor istoice.Nici tu idei novatoare, nici etc., etc. Ce şanse avea Stroe de la PNL faţă de clocotitorul tânăr ce părea a-ţi aduce în faţa imaginea noii Românii, cu peştera spartă şi cu trecerea la sedentarism a celor care au jefuit o naţiune şi au adus-o în sapă de lemn? Ba acum vor să-i ia poporului obidit şi sapa de lemn.

Aici intervine pe fir tata, dorind să-şi ajute copilul. Tânărul ştia să înoate foarte bine; tata nu ştia deloc şi voia acum să-i dea lecţii de înot. Deşi fiul nu a ascultat nicio iotă din prostiile debitate pe mal de părinte, publicul alegător al sectorului a auzit prostiile acestuia. Cică să facă din Casa Poporului, acest brand naţional un “mall” gigantic”, un fel de “Cybelă” spre a salva naţiunea cu banii ce s-ar plăti pe chirii. Fiindcă în ţara aceasta se vede că nu a rămas mai nimic de furat şi de vândut (că totuna e), a mai rămas Casa Poporului. Au americanii o Casa Albă, argentinienii o Casa Rosada, noi una de top civil maxim în lume şi tata Prigoană vrea să vândă şi ieslea de la vacă, fiindcă vaca a dat-o de mult. Iată ce zice onor parlamentarul Silviu (Păduaticul-s-ar traduce din latină) Prigoană. Cităm:”Eu de-aia sunt în Parlament, ca s-aduc bani la stat.” Iată, unul singur din tot Parlamentul cu o aşa idee. Restul doar cheltuie, aşa s-a gândit domnia sa. El, Prigoană, adună vezi-Doamne sau vrea (numai teoretic) să adune, iar Parlamentul să fie trimis la…Biblioteca Naţională, probabil să mai studieze. Se înţelege ca să-şi completeze lipsurile mari din cultură. Numai că onor Prigoană a uitat că el nu are asemenea atribuţii de vameş (strângător de taxe şi impozite) ci acolo în Parlament se făuresc legile statului. NUMAI LEGILE STATULUI, fiind acela FOR legislativ. Căz da’ proşti mai suntem, don Prigoană, fir-ar a naibii de macaroane! Cum şutarăţi pe lângă minge! Iar publicul, văzându-vă din parlamentar un vânzător de tarabă cu un brand naţional, l-a taxat sever pe fiu, dându-i doar treizeci şi unu la sută din voturi, adică o căruţă de ruşine. Da’ cu ce-a pătimit bietul copil ca dumneata tataie să fii atât de prost?

La ultimele alegeri, avusese don Prigoană aceeaşi idee cu a da Casa Neamului pe mâna tarabagiilor, dar publicul, zăpăcit de alte evenimente, nu l-a băgat în seamă şi a trecut prin furcile caudine cu ideea proastă în geamantan. Nu şi-a aplicat ideea, fiindcă era numai gargară, iar acum a clamat-o pentru fiu-său. Atenţia nefiind distrasă publicului de alte evenimente, l-a ascultat şi …i-a plătit-o. Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Iată cum se strepezesc dinţii copiilor, fiindcă tata mănâncă mere acre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5