Surpriză din partea lui Cristian Pomohaci pentru întreaga ţară

Bucurie mare pentru iubitorii de muzică populară din întreaga ţară. Cristian Pomohaci îşi lansează volumul ce poartă titlul „Să trăiască ocheşa”, piesă care deja a devenit şlagăr. Pentru a avea acces cât mai multă lume la album la un preţ modic, artistul a hotărât ca albumul să fie lansat împreună cu numărul 600 al revistei „Taifasuri”. Astfel, publicaţia fondată de Silviu Prigoană, având ca director pe Stela Popescu, este prezentă la toate chioşcurile de difuzare a presei şi în toate mall-urile din ţară împreună cu albumul ce cuprinde piese imprimate în ultima vreme de artistul Cristian Pomohaci. „Este unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară din România, însă, în acelaşi timp şi un preot învestit de Dumnezeu cu har special”, se arată pe pagina I a publicaţiei, ce cuprinde un interviu tulburător în care părintele Cristian Pomohaci dezvăluie legătura dintre scenă şi altar.
Este o bucurie şi pentru folclorul năsăudean prezenţa unui slujitor al acestuia cu cântecul de la Rebrişoara într-una din cele mai citite publicaţii din ţară. Nu este primul album lansat de artist împreună cu revista „Taifasuri”, în urmă cu doi ani, Cristian Pomohaci lansând albumul „Am făcut bune şi rele” ce l-a editat împreună cu Dumitru Fărcaş, iar anul trecut un album de colinde şi pricesne. Astfel, frumuseţea cântecului ajunge mai aproape de iubitorii acestuia.
Piese precum „Cântecul omului bun”, „Bate toba la Mocod”, „De pe plai năsăudean”, „Ci, ci, ci rebrişoreni”, „de la Rebrişoara-n jos”, „Cine vrea să ne cunoască”, „Vai de mine ce-i pe aici”, „Plouă mocăneşte”, „Tătă casa are o cruce” se vor auzi de acum în casele multor români.

Comentarii

01/11/16 09:15
Vizitator

In cantecul lui Cristian Pomohaci intitulat "Dragi mi-s mie oile" , exista doua versuri in care se spune : „Să trăiască ocheşa/Să trăiască şi Băla”, a caror srmnificatie este mai mult decat folclorica. Aceste versuri fac trimitere la faptul ca judeţul Bistriţa-Năsăud detine peste 300.000 de oi, fiind printre putinele locuri din Romania care se remarca prin creşterea rasei Ţurcană, varietatea albă cu subvarietatea Băla de Bistriţa. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de crescătorii de ovine din judet, nici până astăzi, această subvarietate nu a fost omologată. Poate ca reclama facuta prin cantecul lui Cristian Pomohaci va contribui la grabirea omologarii acestei rase de oi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5