Anuţa Motofelea face pace cu părintele Pomohaci

În timp ce prof. univ Ioan Bocşa, de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj, şi prof. dr. Gavril Ţărmure, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, sunt invitaţi, pe 3 aprilie, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, să se pronunţe în privinţa plagiatului de care e acuzat Cristian Pomohaci de Nicolae Predescu, fiul Valeriei Peter Predescu, Anuţa Motofelea face pace cu artistul.
În urmă cu ceva timp cotidianul Răsunetul scria că noua melodie a părintelui Cristian Pomohaci – „De la Rebrișoara în jos”-naşte controverse. Se pare că linia melodică seamănă cu cea de la cântecul "Cânt la lume că mi-i dragă" pe care regretata artistă a Năsăudului-Valeria Peter Predescu a pregătit-o în sudioul de înregistrări cu puţin timp înainte de a trece la cele veşnice. Instrumentiştii au înregistrat linia melodică pentru tot albumul, însă doamna cântecelor noastre nu a mai apucat să imprime decât două doine. Familia a hotărât ca întregul album să fie preluat şi continuat de Anuţa Motofelea. Care a imprimat şi această piesă care a dat apoi titlul albumului lansat de Anuţa şi în emisiunea "Tezaur Folcloric" în prezenţa părintelui Pomohaci.
Nicu Predescu spune că nu a ajuns la un numitor comun cu Cristian Pomohaci, care nu şi-a cerut scuze pentru că a luat linia melodică înregistrată de cea cu care s-a aflat o viaţă pe aceeaşi scenă, Valeria Peter Predescu, la Organizaţia Română pentru Drepturile de Autor.
Nicu Predescu a declarat pentru Răsunetul că nu se va opri până nu se va face dreptate, fiind un deschizător de drumuri în acest domeni al plagiatului, dorind să tragă un semnal de alarmă că nu e posibil să preiei munca unui mare interpret fără măcar a menţiona sursa, şi, mai mult, să schimbi versurile, dând o altă faţă melodiei. Nicu Predescu cere despăgubiri de un leu, iar valoarea daunelor materiale solicitate reclamantului este de 5.000 de lei.
Astăzi, de la ora 16.00, Cristian Pomohaci face pace cu Anuţa Motofelea şi este invitat în emisiunea ei la Radio Someş, unde îşi va lansa noul album care conţine şi piesa controversată.

Pentru comparatie aici aveti cele doua melodii

respectiv

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5