Anuţa Motofelea poartă cu emoţie costumele doamnei cântecului năsăudean

De ceva timp, Anuţa Motofelea, cea căreia Fundaţia Valeria Peter Predescu i-a încredinţat repertoriul marii artiste, poartă cu cinste costumele acesteia. Nicu Predescu, fiul doamnei cântecului năsăudean, i-a oferit Anuţei Motofelea frumoasele costume spre a fi prezentă cu ele pe scenele ţării. O primă apariţie a fost de Sărbătorile de iarnă în emisiunea Tezaur folcoric. Zilele trecute, în Festivalul Valeria Peter Predescu , Anuţa a venit pe scenă cu unul dintre cele mai frumoase costume ale regretatei artiste, inclusiv cu traista cu cântece.
"Priviţi ce asemănare izbitoare de frumuseţe este între Anuţa şi Valeria. Ascultând-o şi privind-o în acest costum vă veţi aminti de marea noastră doamnă" a spus la prezentare Alexandru Pugna.
Anuţa a cântat de pe albumul care trebuia finalizat de Valeria Peter Predescu şi încredinţat ei de familie. În repertoriu a avut şi piesa "Cânt la lume că mi-i dragă" , pentru care prof. univ Ioan Bocşa, de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj, şi prof. dr. Gavril Ţărmure, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, au fost invitaţi , la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, să se pronunţe în privinţa plagiatului de care e acuzat Cristian Pomohaci de Nicolae Predescu, fiul Valeriei Peter Predescu, prin melodia „De la Rebrișoara în jos”.
Anuţa a mărturisit că întotdeauna când îmbracă costumele Valeriei Peter Predescu are foarte mari emoţii, deoarece ştie cu cât drag artista aprecia portul şi cântul, şi cât de frumos se aplica asupra fiecărui element al costumului, astfel încât era îmbrăcată ca o domniţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5