Senatorul Deneş: Iniţiativa senatorului Dobra nu a fost votată de deputaţii Oltean şi Dolha

Senatorul Ioan Deneş i-a răspuns senatorului Dorin Dobra cu privire la iniţiativa parlamentarului liberal care nu ar fi susţinută şi de social-democratul bistriţean. Iniţiativa legislativă, prin care se modifică Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, nu a fost încă pusă pe ordinea de zi a Senatului, însă are avize negative şi de la Comisia de administraţie a Camerei deputaţilor, de la Guvern (n.n. – actual) şi de la Consiliul Legislativ. Mai mult, proiectul a „picat” la Camera Deputaţilor, cu 199 împotrivă – 5 pentru, printre cei care au votat împotrivă numărându-se inclusiv Ioan Oltean şi Stelian Dolha.
În fapt, s-ar da posibilitatea ca autorităţile publice locale să intervină cu lucrări de reparaţii, consolidare şi restaurare la clădirile educative şi culturale ce aparţin instituţiilor naţionale de educaţie şi cultură, la cererea titularului unui drept real asupra imobilului, după o hotărâre de consiliu local, dacă sunt sume prevăzute.
În schimb, proiectul nu a primit avizul comisiilor şi al celorlalte foruri pentru că prin Legea 215/2001 nu s-ar putea face intervenţii asupra monumentelor istorice, iar investirea unor bani de către autorităţile locale asupra unor obiective care nu le sunt în proprietate înseamnă deturnare de fonduri.
„Nu suntem puşi în Senatul României să rezolvăm problemele personale, profesionale.(...) Ce dorea dumnealui să facă prin acea modificare a Legii 215. (...) Dacă Universitatea Babeş-Bolyai – unde este profesor – are în chirie clădiri de la diverse persoane juridice. Dumnealui, prin această modificare dorea ca primăria, adică din taxele şi impozitele cetăţenilor, să facă reparaţiile acelor clădiri în care-şi desfăşura cursurile UBB”, a precizat senatorul Deneş.
Parlamentarul PSD a menţionat că astfel de iniţiative nu au şanse de izbândă, adăugând că ştie că „filozofii, în general, sunt visători, iar unii dintre ei chiar au vise utopice, încercând să ne spună nouă că merele sunt pere şi perele sunt mere”, mai mult asenatorul Dobra neînţelegând că a fi senator nu înseamnă „să rămâi îmbrăcat doar în haina de filozof”. Acesta a menţionat de Mall-ul tineretului, grădina zoologică de la Cetate, dar şi de povestea cu „bila albă/bila neagră” la un vot din Plenul Parlamentului care îl viza pe Varujan Vosganian sunt doar câteva din proiectele sau situaţiile senatorului Dorin Dobra, fără finalitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5