Senatorul Dorin Dobra: Vorbim doar de plusuri în bugetul anului 2014

Senatorul liberal Dorin Dobra susţine că bugetul de stat pe 2014,care se află în dezbaterea comisiilor parlamentaren şi care va fi aprobat la începutul lunii decembrie, este unul pe “plus”, la mai toate capitolele, fie că vorbim de “plus la pensii”, “plus la ajutoare sociale”, “plus la PIB”. Acesta a menţionat că construcţia bugetară pentru anul viitor vizează continuarea reducerii deficitului bugetar, stimularea creşterii economice prin stimularea investiţiilor publice, dar şi creşterea şi continuarea consolidării fiscale.
“Este evident că România trece printr-o perioadă de însănătoşire fiscală a macro-indicatorilor economici şi am să spun sincer şi de la început: acest process a început în perioada Guvernului Boc. Noi astzăui nu facem decât să ducem înspre finalizare toţi aceşti indicatori care, atenţie mare, ne pun astăzi, paote pentru prima dată în istoria noastră, cu un pas înaintea indicatorilor Uniunii Europene. Oricât de pompos ar părea, despre creştere economic de peste 2% în 2013 şi obligatoriu peste 2 procente în 2014 în UE nu mai vorbesc decât două ţări. (…) În acest context, putem vorbi, totuşi, de o rază de speranţă.
În privinţa bugetului pe anul 2014, oricât ar vrea unii să nu o spună, nu vorbim decât de plus. Plus la pensii, atât cât sunt ele. Pus la venitul minim garantat. Plus la salariul minim pe economie. Plus la PIB”, a argumentat senatorul liberal în cadrul unei conferinţe de presă.
Dobra a menţionat că tot ce a făcut Guvernul României în 2013 “e mai mult decât remarcabil, din două perspective”. Δn primul rând, am încheiat cu datoriile istorice ale primăriilor, pentru care conturile erau blocate sau, dacă nu erau blocate, existau nişte presiuni teribile din partea agenţilor economici. În al doilea rând, tot ceea ce a însemnat proiect pe fonduri europene a devenit finanţabil rapid şi în orice sume de la bugetul de stat. Aceste două măsuri au însemnat miliarde de lei pe care Guvernul României le-a pus în circuitul economic”, a menţionat parlamentarul liberal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5