Mansardarea blocurilor, varianta liberală pentru ANL
Viceprimarul Ioan Peteleu va propune Consiliului Local Bistriţa să adopte un proiect de hotârâre privind reglementarea unor măsuri d erevitalizare urbană, în vederea valorificării potenţialului construcţiilor prin mansardarea blocurilor vechi în scopul realizării de locuinţe pentru tineri.
„Pe lângă reabilitarea termică a blocurilor, trebuie să avem grijă şi de aspectul estetic. Din punctul meu de vedere, acest aspect a fost scăpat de sub control şi în privinţa acoperişurilor. Acest proiect vizează în special partea de terase a blocurilor, foarte multe dintre ele sunt acoperite cu azbociment şi consider că oraşul trebuie să arate cu totul altfel.
Acele spaţii să le transformăm în nişte mansarde, practic în nişte locuinţe pentru tineri, astfel încât tinerii care termină o facultate la Cluj, la Bucureşti să poată să revină la Bistriţa, să îşi poată permite să închirieze, în prima fază, sau să cumpere la preţuri decente o locuinţe, iar în acest fel oreşul să se dezvolte”, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul municipiului.
Potrivit viceprimarului Ioan Peteleu, deocamdată nu poate fi estimat numărul de locuinţe care ar putea fi amenajate prin mansardarea blocuirlor, asta pentru că este vorba despre acordul proprietarilor. „Va depinde foarte mult de modul în care oamenii vor înţelege să ne vândă acele suprafeţe sau putem face un barter, pentru blocuirle care nu sunt anvelopate încă, acea contribuţie cu care fiecare proprietar vine la bugetul lucrării să fie suportată de către Consiliul Local. (…) Pe lângă responabilii naţioanli – şi aici avem Guvernul şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe – şi responsabilii locali trebuie să adopte măsuri care să faciliteze accesul tinerilor la locuinţe. Cred că din bugetul local vom găsi resurse ca să construim, pe un program multianual, locuinţe pentru tineri”, a menţionat acesta.
***
Senatorul Dobra: Primăria Bistriţa trebuie să se ocupe de tinerele familii merituoase ale oraşului
„A sosit timpul ca în Bistriţa, ca Primăria Bistriţei prin bugetul ei generos să înceapă să se ocupe, la modul la fel de generos, de tinerele familii merituoase ale acestui oraş. Scala prin care se distribuie apartamente sociale – punctez sociale – în acest moment, defavorizează tinerii merituoşi. Vorbesc de toţi angajaţii tineri din instituţii, de exemplu Armată, Poliţie etc. care nu au acces la locuinţe sociale tocmai pentru că nu sunt cazuri sociale.
De ei vorbim prea puţin, vorbesc de noile generaţii care s-au inserat pe piaţa muncii. De ei se vorbeşte prea puţin şi se vede prea puţin în bugetul Primăriei Bistriţa. Ne-am face cu bucurie o datorie de onoare, să începem să vorbim mai des de ei, să nu mai punctăm imagologic numai vârfurile internaţionale ale societăţii noastre, ci să punctăm serios, generos acea generaţie ce urmează să ducă oraşul şi ţara mai departe.
Împreună cu colegii mei, ne gândim de mult la un proiect prin care să putem oferi într-un mod rezonabil şi nu eminamente social spaţii de locuit pentru generaţia merituorie a acestui oraş, adică acea generaţia ce nu face altceva decât ceea ce trebuie să facă: să-şi găsească o slujbă, să ducă o viaţă decentă şi să nu aibă nevoie de ajutoare sociale”, a argumentat senatorul Dorin Dobra, preşedintele interimar al PNL Bistriţa.
Citiţi şi:
- Bloc ANL pentru medici, reabilitarea blocurilor, 12 case ANL, priorităţi la Beclean
- Selecţia proiectelor de reabilitare a blocurilor, prin fonduri europene, debutează în septembrie
- Infrastructura locativă – o prioritate a administraţiei locale a oraşului Beclean
- Ioan Peteleu, nominalizarea PNL pentru funcţia de viceprimar al Bistriţei
- Esteticul Bistriţei a scăpat de sub control
Adaugă comentariu nou