Senatorul Ioan Deneş: Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR pregătește Bugetul austerității și sărăciei !

Încă două avize nefavorbaile au venit de la CES pentru legea plafoanelor și pentru proiectul de lege privind bugetul de stat pentru acest an.
Dacă anul trecut liberalii au promis că vor crește pensii, salarii, alocații și că au prevăzut banii necesari în buget, acum totul se dovedește de fapt a fi o MARE MINCIUNĂ!
PSD a subliniat în nenumărate rânduri că bugetul e construit doar pe tăieri, nu și pe creșteri de venituri bugetare, iar necesarul de finanțare (bani pe care Guvernul trebuie să-i plătescă) este dublu față de guvernarea PSD.
Banii Europeni rămân la capitolul ,,povești’’ întrucât Comisia Europeană a respins Planul Național de Redresare și Reziliență făcut prost de Guvernul „Nu se poate”. Cel puțin până la jumătatea anului, România nu va avea acces nici măcar la banii pe care UE îi punea pe masă pentru prefinanțarea proiectelor, respectiv 13% din totalul de 31,5 miliarde euro (nu 80% cum susținea Iohannis punând la grămadă și sume împrumutate sau sume din actualul exercițiu financiar)!
Dacă la sfârșitul anului 2019 datoria publică se situa la un nivel relativ confortabil de 35,3% din PIB, aceasta s-a majorat până la 47,7% din PIB la finalul anului 2020.
România a cheltuit cea mai mică sumă din UE pentru sprijinirea economiei în fața pandemiei, doar 1,2% din PIB. Dovada minciunii Guvernului că nu are bani din cauza pandemiei
Măsurile luate de actuala guvernare adâncesc recesiunea și austeritatea, în loc să le rezolve, iar estimarea reducerii deficitului bugetar în următorii ani este total nerealistă.
 
sursa: Ioan Deneş facebook

 

Comentarii

22/02/21 13:39
un cetatean

Sti ceva tovarasul Denes? Pastreaza-ti analiza inteleapta pentru dumneata si cei din PSD.Este o vreme cand praduirea banului public facuta de PSD sa fie oprita.
Si vor creste pensiile si salariile in limita posibilitatilor. Voua nu va este rusine ca rostogoliti masuri populiste nesustenabile,iar apoi strigati ca din gura de sarpe ca statul se imprumuta. Chiar atat de lipsiti de respect ati devenit? De fapt asa ati fost intotdeauna, acum doar este mai vizibil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5